Erhverv

Michelin-restauranter rykker ind i Tivoli

Tivoli i København har indgået et samarbejde med de to Michelin-restauranter Restaurant AOC fra København og Koks fra Færøerne. De to restauranter laver pop-up i haven hele sommeren.

De to restauranter kommer til at åbne som pop-up i det japanske tårn. Foto: Tivoli pressefoto. De to restauranter kommer til at åbne som pop-up i det japanske tårn. Foto: Tivoli pressefoto.

Til sommer vil gæster i Tivoli i København kunne købe Michelin-mad i pauserne mellem gåture i haven og ture i parkens forlystelser.

Tivoli har nemlig indgået et samarbejde med Michelin-restauranterne AOC fra København og Koks fra Færøerne. Restauranterne har hver to Michelin-stjerner.

De to Michelin-restauranter åbner ved det japanske tårn som pop-up-restauranter og holder åbent i seks uger hver fra 1. juni til slutningen af august. Først bliver det Restaurant AOC, hvorefter Koks overtager stafetten.

Der bliver tale om mere simple menuer end dem, man kan finde på de to restauranter, men til gengæld er planen, at de skal ramme et prisniveau, som bliver tilgængeligt for en bredere gruppe af Tivolis gæster.

Tivolis direktør, Susanne Mørch Koch, glæder sig til at tilbyde gæsterne et bredt udvalg af kulinariske oplevelser.

»Vi er stolte af at have indgået et partnerskab med to af de bedste og samtidig mest nytænkende restauranter i Norden, for vi ved, at gæster fra ind- og udland er parate til at rejse langt for at opleve det udsøgte måltid. Med samarbejdet med de to restauranter føjes to gode tilbud til den i forvejen store palet af madoplevelser i Tivoli,« siger hun i en pressemeddelelse.

Nyheden kommer kort tid efter nyheden om, at gourmetburgerkæden Gasoline Grill åbner i Tivoli, når haven efter planen åbner i slutningen af marts.

Ejer af Koks, Johannes Jensen, er også stolt af det fremtidige samarbejde.

»Koks’ nye inkarnation i Tivoli vil være enklere, mere ydmyg og billigere - men med de samme organiske ingredienser, kreative teknikker og opmærksomhed på detaljer, der har gjort KOKS til en af de bedste madoplevelser i Norden,« siger han i pressemeddelelsen.

Tidligere har Tivoli huset Michelin-restauranter. Den engelske kok Paul Cunningham drev fra 2003-11 restauranten The Paul, som han sikrede en stjerne. Det samme gjaldt for den danske kok og forfatter Thomas Herman. Han åbnede Restaurant Herman på Nimb i 2008 og blev 10 måneder efter tildelt en af de eftertragtede Michelin stjerner.

AOC er kendt for sit nordiske køkken med udgangspunkt i lokale råvarer som jomfruhummere og østers, dyrevildt, fritgående lam og grøntsager, mens Koks har sat Færøerne på det kulinariske verdenskort med primært hengemning, saltning og fermentering af alt fra fisk til lam og hval.

Tivoli har i forvejen 23 restauranter, 14 fastfood-butikker, 5 barer og 2 caféer, hvoraf en række har åbent året rundt. Senest er Tivoli kommet på CNN’s liste ”Travel’s 20 best places to visit in 2020”.

BRANCHENYT
Læs også