Håndboldstjernens rejseselskab har mindre underskud end frygtet
Camilla Andersen er stolt af beskedent underskud i sit rejseselskab, efter at coronakrisen fjernede næsten hele omsætningen. Hun tror på ketchupeffekt, når man igen må rejse.
»Det kunne have været meget værre, og jeg er faktisk stolt af resultatet,« siger Camilla Andersen.
Den tidligere håndboldstjerne fik underskud i sit rejseselskab Travel Sense i det seneste regnskabsår. Men det er gået bedre end frygtet, da covid-19-pandemien i marts i fjor lukkede grænserne og satte rejseaktiviteten på pause.
Efter nedlukningen gik salget totalt i stå, og omsætningen faldt med ikke mindre end 96 pct. i den sidste del af regnskabsåret, der sluttede med udgangen af september.
Det gik hårdt ud over indtjeningen, og resultatet var et underskud efter skat på knap 600.000 kr. Året før var overskuddet på 1,8 mio. kr.
»Det var en absurd situation, men alligevel er vi sluppet godt igennem coronakrisen, og i dag er rejsebureauet og jeg selv godt rustet til fremtiden,« siger Camilla Andersen.
Det var en absurd situation, men alligevel er vi sluppet godt igennem coronakrisen.
Efter det første chok over nedlukningen har dagsordenen været at styre selskabet, som Camilla Andersen har ejet i to årtier, gennem krisen.
»Det har været en helt ny udfordring, og det har styrket mig som leder. Samtidig har vi haft tid til at strømline virksomheden både digitalt og strategisk, så vi er helt klar, når samfundet igen begynder at åbne, og man igen kan rejse,« siger Camilla Andersen.
Travel Sense laver skræddersyede rejser for erhvervslivet og idrætten samt sælger sportsrejser til bl. a. fodboldkampe og andre større sportsbegivenheder.
Selskabet arrangerede bl. a. rejsen for herrelandslandsholdet i håndbold, der vandt guld ved verdensmesterskaberne i håndbold i Egypten i januar, så aktiviteten er ikke sat helt i stå.
Der er dog lange udsigter, før Travel Sense igen kan sende fans til sportsarrangementer, da næsten alle begivenheder indtil videre afvikles uden tilskuere.
»Jeg håber, vi kan sende fans til fodboldkampe i efteråret, men det kan også være, det først bliver muligt i 2022,« siger Camilla Andersen.
Jeg håber, vi kan sende fans til fodboldkampe i efteråret, men det kan også være, det først bliver muligt i 2022.
De Olympiske Lege er normalt en stor begivenhed for Travel Sense, men selskabet forventer ikke at sende tilskuere til OL i Tokyo, der efter planen afvikles til sommer.
Til gengæld har hun en klippefast tro på, at både virksomheder og enkeltpersoner i den grad sukker efter igen at komme på rejser med sport og idræt som omdrejningspunkt.
»Jeg er sikker på, at der kommer en ketchupeffekt, når man igen kan rejse. Det kan vi mærke på vores kunder,« siger Camilla Andersen.
Hun er hovedaktionær i Travel Sense, der også har Birgit Aaby, kendt fra tv-programmet Løvens Hule, som investor.
Troen på fremtiden er så stor, at Camilla Andersen er parat til at investere i andre rejsebureauer, som kan supplere de nuværende aktiviteter.
»Vi er kommet godt igennem krisen, og det giver appetit på mere. Vi har en sund økonomi, og jeg ser på de muligheder, som måtte komme,« siger Camilla Andersen.
Travel Sense har som andre ramte selskaber haft adgang til regeringens hjælpepakker, og selskabet har modtaget 2 mio. kr. i form af lønkompensation, kompensation for tab af faste omkostninger og lån fra Rejsegarantifonden.
»Hjælpepakkerne har været vigtige, og det har betydet, at jeg gennem hele forløbet har kunnet beholde mine medarbejdere,« siger Camilla Andersen.