Serier
BREAKING

Gun-Britt Zeller: »Jeg tror, vi kommer til at se mange konkurser«

Den kendte frisørsalonindehaver skal bruge dagen på at ringe til kunder og fortælle dem, at deres tider endnu engang må udsættes.

Corona rammer verden
Gun-Britt Zeller mindes ikke at have oplevet noget lignende den nuværende situation. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Regeringen har her til formiddag meddelt, at den er blevet enig med, SF, Radikale og Enhedslisten om en delvis genåbning, som iværksættes fra på mandag den 1. marts.

Aftalen betyder for langt størstedelen af de liberale serviceerhverv, at den nye afgørende dato hedder 5. april. Det er nemlig kun frisører, tatovører, køreskoler, massører og lignende på Bornholm, som får lov til at holde åbent fra den 1. marts.

»Det er forfærdeligt. Det er ikke godt. Men hvad skal vi gøre? Vi kan jo ikke gøre noget,« siger Gun-Britt Zeller, som er indehaver af frisørsalonen Gun-Britt Coiffure.

»Jeg er lidt lammet i dag, også på mit fags vegne. Jeg er ked af det og ærgerlig. Der er mange, der har det rigtig hårdt. Lønpakkerne dækker jo ikke de lønninger, som vi har,« siger hun.

Den nye aftale står i stærk kontrast til Tyskland, hvor man har besluttet, at frisører må holde åbent fra den 1. marts. Herhjemme må danske frisører imidlertid væbne sig med tålmodighed, men det slår ikke nødvendigvis til, hvis man er økonomisk presset.

»Man skal jo have penge med hjemmefra hver måned. Jeg tror, vi kommer til at se mange konkurser i de næste måneder, ikke kun i min branche,« siger Gun-Britt Zeller.

Et tysk studie har for nylig vist, at det at gå til frisøren er blandt den næstmindst risikable ud af 20 forskellige aktiviteter. Det viser, at der er større sandsynlighed for, at folk bliver smittet, hvis de bevæger sig rundt i butikker, selv hvis de bruger mundbind og holder afstand.

»Hvis jeg skulle sige noget til regeringen, måtte det være, at de skulle trække momsen. Ellers må hjælpepakkerne blive bedre,« siger Gun-Britt Zeller.

Hun kan fejre sit 45-års-jubilæum som selvstændig i foråret, og hun mener ikke, at at hun nogensinde har prøvet noget lignende. Til gengæld forstår hun at se på situationen i perspektiv.

»Jeg ville også syntes, det var forfærdeligt, hvis vi åbnede og så blev nødt til at lukke igen på grund af smitte. Men jeg har aldrig prøvet noget lignende. Hvis jeg havde oplevet Danmark under besættelsen, kunne det være, det satte vores situation i relief,« siger Gun-Britt Zeller.

BRANCHENYT
Læs også