Erhverv

Gamestops værdi firedoblet på et døgn

Bedst som man troede, at sagaen var ved at gå på hæld, har investorerne igen sat liv i Gamestop-aktien.

Gamestop har for nylig meddelt, at de vil finde en ny finansdirektør, og han/hun får vist nok at se til. Foto: Bloomberg photo by Alessia Pierdomenico/Bloomberg

Onsdag meddelte Gamestop, den store amerikanske spilforhandler, som længe har haft svært ved at finde fodfæste i digitaliseringens tidsalder, at den har sagt farvel til finansdirektør Jim Bell.

Det har tilsyneladende udløst et chok, for prisen på Gamestop-aktien er siden da firedoblet. Aktien begyndte gårsdagen i kurs 44,7, hvor den i flere uger har ligget stabilt. Men pludselig skød den i vejret, og da dagen var omme, viste eftermarkedsprisen 168.

Stigningen har fået Reddits forum Wallstreetbets, hvis medlemmer tilsammen udgjorde hovedpersonen i den saga, der udspillede sig i januar, til at gå amok. Flere end en kvart mio. brugere er lige nu online, og den daglige Gamestop-tråd har på 16 timer akkumuleret 80.000 kommentarer.

Udviklingen er mildest talt forbløffende, ikke mindst for Per Hansen, som er investeringsøkonom ved Nordnet.

»Vanvittigt er en underdrivelse,« siger han.

»Normalt, hvis nogle siger, at de har en turn around-plan og vil gøre sådan og sådan, kan man forestille sig en stigning på 10-20 pct. Kan man forestille sig, at en aktie fordobles på en dag og så fordobles igen i eftermarkedet? Nej, det kan man ikke.«

Der er altså tvivl om, hvorvidt det er nyheden om en forestående udskiftning på finansdirektørposten, der har drevet den eksplosive vækst, eller om svaret skal findes et andet sted. Her kommer Wallstreetbets måske ind i billedet igen.

»Jeg har ingen bedre forklaringer, end at det er de her stemninger på fx Reddit, der driver det,« siger Per Hansen.

Har man holdt øje med forummet i de seneste uger, vil man have lagt mærke til, at tusinder og atter tusinder dagligt proklamerer, hvordan de ikke har tænkt sig at sælge deres Gamestop-aktier, før kursen når 1.000 eller 10.000.

Diskussionerne på forummet går på, om nogle kapitalfonde stadig har korte positioner, som de ikke har likviditet til at holde i live, og om vi snart skal være vidne til det short squeeze, som mange af de private investorer i januar drømte om at opleve.

Læs også
Top job