Erhverv

Usikkerhed om fortsat drift i Dracco-brødres legetøjsimperium

Ifølge et nyt regnskab er driften i brødrene Jacob og Henrik Ranis Andersens legetøjskoncern Dracco endnu en gang forbundet med »betydelig usikkerhed«.

Artiklens øverste billede
Den danske legetøjskoncern Dracco blev for alvor kendt i starten af 1990’erne for sine små plastichoveder Dracco Heads. Arkivfoto: Jane Hjul Rasmussen

I flere år har revisorerne haft bemærkninger om den fortsatte drift i de danske brødre Jacob og Henrik Ranis Andersens legetøjsimperium Dracco, der for alvor blev kendt i starten af 1990’erne for sine små plastichoveder Dracco Heads.

Det seneste regnskab for Dracco Group Holding, der er et af legekoncernens hovedselskaber, er da heller ingen undtagelse.

Her er der endnu en gang »betydelig usikkerhed« om virksomhedens videre drift, en negativ egenkapital på over 3,5 mio. kr. og et samlet underskud på 343.000 kr. efter skat.

»Det er en forudsætning for selskabets fortsatte drift, at selskabet understøttes finansielt af selskabets ejerkreds og nærtstående parter. På tidspunktet for aflæggelsen af årsregnskabet er det ledelsens vurdering, at ejerkreds og nærtstående parter vil støtte op om selskabet og ikke kræve sine tilgodehavender indfriet før likviditeten tillader dette,« lyder det i regnskabet 2019/2020 for Dracco Group Holding.

Finans har været i kontakt med Dracco-brødrene, der ikke ønsker at stille op til interview i forbindelse med offentliggørelsen af det seneste regnskab.

De understreger dog, at Dracco Group Holding vil fortsætte sin drift.

»Vi har investeret mange ressourcer i udvikling af tegnefilm for vores primære brand, som nu er solgt til mere end 20 lande. Vi har indgået en samarbejdsaftale med en kinesisk virksomhed, som indbefatter udvikling af to sæsoner med hver 26 halvtimes 3D CGI animation til en produktionsværdi på ca. 70 mio. kr og investeringer i marketingaktiviteter i bl.a. Kina,« skriver Jacob Ranis Andersen i en mail.

Dracco-koncernen centrer sig om de to selskaber Dracco Group Holding ApS og Dracco Brands Holding Aps, hvoraf sidstnævnte bl.a. tager sig af rettighederne til tegnefilm om de lyserøde pony-figurer kaldet Filly Funtasia, der ligeledes er et af legekoncernens forretningsområder. Og mens Dracco Group Holding som nævnt har aflagt regnskab for 2019/2020, så er Regnskabet for Dracco Brands for samme periode endnu ikke offentliggjort.

Tidligere har koncernen også bestået af Dracco Scandinavia A/S, der i august 2020 blev taget under konkursbehandling.

I den forbindelse slog Jacob Ranis Andersen fast, at konkursbehandlingen ikke ville få betydning for den videre drift af brødrenes legetøjskoncern.

Både Dracco Group Holding ApS og Dracco Brands holding Aps har de seneste år fået bemærkninger om usikkerhed med den fortsatte drift i selskabernes regnskaber, og begge selskaber har i 2018/2019 skiftet revisorfirma.

Det tidligere revisorfirma Baker Tilly har tidligere skrevet i regnskaberne, at det ikke har »været i stand til at opnå tilstrækkelig og egnet revisionsbevis, der kan danne grundlag for en konklusion om koncernregnskabet og årsregnskabet«, fordi det ikke har været muligt at fremskaffe »tilstrækkelig og egnet dokumentation fra ledelsen«.

Derudover har begge selskaber tidligere i deres regnskaber fået at vide, at de i strid med momsloven har indberettet urigtige momsangivelser til Skat.

»Det viste sig, at der skulle laves en mindre efterregulering af moms i selskabets favør i regnskabsåret. Og som du nok ved, er revisor forpligtet til at skrive dette i deres revision. Selskabet har på intet tidspunkt haft udestående moms til afregning,« udtalte Jacob Ranis Andersen i forbindelse med bemærkningerne om momsangivelserne.

Ranis Andersen-brødrene specialiserede sig i 1990’erne inden for handel med legetøj herunder Dracco Heads, , der blev en internationale samlerdille.

Siden har brødrene opbygget mærket Filly, et pige-pony-tema, som blev en stor og indbringende forretning i Tyskland.

Men en uoverensstemmelse med den tyske samarbejdspartner Simba satte en brat stopper for salget og var indledningen til et bittert retsopgør.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.