Serier

Topkok gør det igen: Stjernerestaurant i millionoverskud trods corona

Michelin-restauranten Frederikshøj har nu 14 gange i træk haft overskud. Restauranten forventer fremgang i indeværende regnskabsår.

Corona rammer verden
Wassim Hallal (tv.) har siden 2011 positioneret Frederikshøj blandt landets bedste gourmetrestauranter. Han har en Michelin-stjerne, og han er to gange blevet hædret som indehaver af titlen som årets restaurant. Her ses han i køkkenet med sine kokke på Frederikshøj. Fotos: Mikkel Berg Pedersen

Topkokken Wassim Hallal har formået at mestre den relativt sjældne kunst både at have en restaurant på højeste niveau og konsekvent tjene gode penge på den.

Det er endnu engang blevet bevist i et nyt regnskab fra Wassim Hallals aarhusianske restaurant Frederikshøj.

Den etstjernede Michelin-restaurant kom ud af 2019/2020 med et overskud efter skat på 2,8 mio. kr. Det er 14. gang i træk med positive tal på bundlinjen for Frederikshøj og 8. millionoverskud på stribe.

Dog er det første gang i fire år, at indtjeningen ikke vokser for Frederikshøj, da overskuddet er dykket med omkring 1 mio. kr.

Men det havde næsten også have været forbløffende, hvis indtjeningen var vokset i et år, hvor coronarestriktioner har været en modspiller et stykke ad vejen.

»Ledelsen anser årets resultat for tilfredsstillende. Årets resultat er påvirket af nedlukningen pga. Covid-19,« står der i det nye regnskab fra Frederikshøj, der har Wassim Hallal som eneejer og direktør.

Det fremgår desuden, at den seneste nedlukning, der begyndte i december 2020, også vil påvirke resultatet i dette regnskabsår, der løber frem til udgangen af september.

»Som det var tilfældet i foråret, forventes det at kompensationsordninger kan dække en betydelig del af de faste omkostninger,« står der i regnskabet.

Af det netop afsluttede regnskab fremgår det, at Frederikshøj i løbet af året modtog 1,5 mio. kr. i coronakompensationer.

Restauranten forventer at få lignende kompensation i indeværende regnskabsår, hvor der regnes med en »positiv udvikling og et positivt resultat«.

Wassim Hallal blev eneejer af Frederikshøj i 2011. Sammen med bl.a. erhvervsmanden Claus Hommelhoff gav han restauranten, der ligger i den sydlige udkant af Aarhus ved Marselisborg Skovene, en ordentlig overhaling.

På daværende tidspunkt var Frederikshøj tidligere blevet kåret som Danmarks bedste og havde en Michelin-stjerne. Det har den fortsat.

Wassin Hallal har flere gange sat næsen op efter en Michelin-stjerne nummer to, men det er endnu ikke lykkedes.

Læs også
Top job