Serier
BREAKING

Motorvejskæde tjener langt færre penge og vil lukke restauranter

Monarch, som driver en kæde af restauranter langs de danske motorveje, er ramt af coronarestriktioner og færre bilister.

Corona rammer verden
Motorvejskæden Monarch holder i øjeblikket sin restauranter lukket på grund af regeringens corona-restriktioner. Kæden forventer at genåbne 5. april.  Foto: Johan Mikkelsen

Den danske motorvejskæde Monarch er ramt på indtjeningen og forbereder sig nu på at lukke flere restauranter.

Corona-restriktioner har i perioder tvunget kæden til at holde sine restauranter lukket, mens der også har været færre billister på de danske motorveje under pandemien.

Derfor ender selskabets regnskab for 2019/20, som løb fra oktober 2019 til september 2020, med et noget lavere overskud end året før.

Bundlinjen viser 5,3 mio. kr. mod det foregående års rekordstore overskud på 17 mio. kr. Omsætningen bliver desuden halveret og lander på 44 mio. kr.

For at få forretningen tilbage på ret køl vil Monarch lukke eller sælge flere af sine tabsgivende restauranter. Dermed fortsætter kæden med at skrue ned for antallet af restauranter langs motorvejene.

I 2019/20 drev Monarch 11 restauranter og havde 64 ansatte. For fem år siden lød antallet på 19 lokationer under navnene Monarch og Milestone samt cateringaktiviteter og en Tax Free-butik i Aarhus Lufthavn. Dengang var der 132 på lønningslisten.

I øjeblikket er samtlige af Monarchs restauranter lukket på grund af regeringens restriktioner. Af kædens hjemmeside fremgår det, at den håber på at slå dørene op igen 5. april.

Monarch forventer desuden, at tallene vil se bedre ud i 2020/21, når vaccinerne er nået bredt ud i den danske befolkning. Men ledelsen understreger samtidig, at det er svært at sætte alt for optimistiske mål, så længe der ikke er kontrol med covid-19.

Monarch er ejet af den danske restaurationskoncern SSP Danmark. SSP købte Monarch af den tidligere ledelse i 2007. Før det sad den børsnoterede belgiske koncern Carestel på ejerskabet.

BRANCHENYT
Læs også