Erhverv

Ny aktieraket i USA? Stifteren sprængte (måske) daglig formuerekord

Rocket Companies Inc., der er den største boliglångiver i USA, kunne tirsdag se sin aktie stige 71 pct. Det gjorde hovedaktionæren over 150 mia. kr. rigere.

Dan Gilbert er hovedaktionær i Rocket Companies Inc., hvis aktiekurs steg kraftigt tirsdag. Foto: AP/Amy Harris

Dan Gilbert er med nærmest rekordfart blevet en af verdens rigeste personer.

Stifteren og hovedaktionæren bag Rocket Companies Inc. kunne nemlig tirsdag se formuen stige 24,9 mia. dollars, svarende til knap 154 mia. kr., ifølge listen over verdens rigeste hos Bloomberg.

Hvorvidt der er tale om det største daglige formuehop nogensinde, står hen i det uvisse. Men da Amazon-stifter Jeff Bezos i juli 2020 lagde 13 mia. dollars til formuen, omtalte Bloomberg det som det største daglige formuehop, siden Bloombergs milliardærliste blev lanceret i 2012.

Dan Gilberts totaltforrygende tirsdag bringer ham op på 16. pladsen over klodens mest velhavende. Formuen er estimeret til 64,1 mia. dollars. For et år siden var hans papirværdi på 6,64 mia. dollars. Altså næsten ti gange mindre.

Men hvad er det så, der tirsdag fik Dan Gilberts formue til at eksplodere i værdi?

Det var en kursstigning på 71 pct. i aktien bag børsnoterede Rocket Companies Inc., der tidligere var kendt som Quicken Loans og er USA's største boliglångiver.

Samtidig var handelsvolumen af Rocket Companies-aktien tirsdag den klart højeste nogensinde.

Det var hverken nyheder om den daglige drift, opkøb eller lignende, der drev den vilde kursstigning frem. Det var derimod endnu engang Reddit-brugere, som ifølge Business Insider hypede aktien på foraet Wallstreetbets.

En tendens, der på det seneste er set i aktier som Gamestop, AMC og Tilray. Ifølge Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, må aktiemarkederne bare se i øjnene, at det er nye tider.

»Tingene går ikke kun hurtigere på grund af den teknologiske udvikling, men nye investorer med nye investeringsideer er med til at sende enkeltaktier af sted med centrifugalkraft. I går (tirsdag, red.) ramte det Rocket Companies, som nok selv ikke er specielt kede af udviklingen. I hvert fald ikke de af medarbejderne, som har aktier, der kan omsættes og sælges,« skriver han i en kommentar.

Rocket Companies Inc. blev børsnoteret i august 2020 i kurs 18. Efter tirsdagens handel var aktien i kurs 41,6. I onsdagens formarked ligger aktien dog til et fald.

Dan Gilbert ejer stadig op mod 80 pct. af Rocket Companies Inc. Han er desuden kendt som hovedaktionær i NBA-holdet Cleveland Cavaliers.

BRANCHENYT
Læs også