Serier

Waturu advarer om et 2020 med blodrøde tal på bundlinjen

Kriseramte Waturu, hvis aktier er sendt på tvungen børspause af Nasdaq, løfter nu sløret for forventningerne til 2021-salget. Samtidig advares aktionærerne om et ikke ubetydeligt underskud i 2020.

Holder Waturu vand?
Fra børsnoteringen af Waturu i maj 2019. Det er adm. direktør i Waturu, Toke Reedtz, til højre. Foto: PR/Waturu.

Det kommende 2020-regnskab fra det kriseramte greentech-selskab Waturu bliver en regulær gyser.

Det fastslår selskabet selv i en børsmeddelelse, som er sendt ud torsdag sidst på eftermiddagen.

»Selskabets bestyrelse er i dag i forbindelse med arbejdet med at udfærdige selskabets 2020 årsrapport, sammen ned selskabets revisor, blevet opmærksom på, at der vil blive realiseret et ikke ubetydeligt underskud, men at egenkapitalen er positiv,« lyder det i børsmeddelelsen.

Waturu blev noteret på Nasdaq First North i maj 2019, men aktien er i øjeblikket suspenderet.

Forklaringen er, at Nasdaq den 23. december tog det usædvanlige skridt at suspendere handlen med aktien på ubestemt tid på baggrund af »væsentlig tvivl« om, hvorvidt selskabet lever op til reglerne for First North-børsen.

Siden er der kommet en række dårlige nyheder for de hårdt prøvede Waturu-aktionærer.

Sidste uge meddelte selskabet, som har slået sig op på en fortælling om at råde over en færdigudviklet unik og miljørigitg vandvarmer, at millionerne fra børsnoteringen i 2019 efterhånden er brugt.

Derfor er der i løbet af »tre til fire måneder« brug for flere penge til at »understøtte de nuværende ordrer samt den deraf nødvendige driftskapital«.

Det var meldingen den 5. marts. Seks dage senere lyder så meldingen om, at 2020-regnskabet bliver en regulær gyser.

Alligevel fastholder Waturu-ledelsen sidste uges plan om, at man - eftersom det ikke er muligt at skaffe nye penge ved salg af aktier på First North - vil tilbyde eksisterende aktionærer at låne selskabet penge samt deltage i en kapitalforhøjelse i datterselskaebt Aquaturu A/S, så hjulene kan holdes i gang.

Waturu-ledelsen med adm. direktør Toke Reedtz i front understreger i dagens børsmeddelelse, at »der inden for få dage (bliver, red.) udsendt brev til aktionærerne i Waturu Holding« om netop lånefinansieringen og kapitalforhøjelsen.

Det sker, samtidig med at der nu sættes tal på 2021-salget, som forventes at lande på 9-13 mio. kr.

Waturu oplyser ikke i børsmeddelelsen, hvornår 2020-regnskabet ventes offentliggjort.

BRANCHENYT
Læs også