Serier

DI: Coronapasset kan give adgang til restauranter og oplevelser

Dansk Industri glæder sig over, at udviklingen af et coronapas nu er i udbud og ser på, hvilke muligheder den kommende app vil give.

Corona rammer verden
Direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Rikke Zeberg, glæder sig over, at Digitaliseringsstyrelsen har sendt udviklingen af en coronapas-app i udbud. Foto: Agnete Schlichtkrul.

Sundhedsdatastyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen har sat indkøbsprocessen for det digitale coronapas i gang. Coronapasset skal udvikles som en brugervenlig, selvstændig app, der kan dokumentere både vaccinationsstatus og testsvar fra PCR-test og kviktest, samt immunitet ved tidligere smitte. Dansk Industri er begejstret over udviklingen, der giver nye muligheder i genåbningen af samfundet.

»DI har længe argumenteret for et coronapas, der kan vise, om den enkelte er testet negativ, vaccineret eller kan anses for at være immun. Derfor er det glædeligt, at regeringen har taget vores forslag til sig, og at vi nu nærmer os en konkret løsning med annonceringen af et udbud,« siger branchedirektør for DI Digital og chef for digitalisering i DI, Rikke Zeberg.

Hun mener, at et kommende coronapas vil blive vigtigt for genåbningen af restauranter og lignende erhverv:

»Coronapasset bør både i sin foreløbige og endelige udgave give mulighed for, at liberale erhverv, oplevelser og restaurationer mv. kan åbne dørene og få gang i Danmark igen.«

Samtidig er det også Rikke Zebergs overbevisning, at coronapasset vil blive afgørende i målet om at undgå flere nedlukninger.

»Udover vaccinerne er coronapasset det helt afgørende værktøj til genåbning af samfundet, ligesom det er et af de vigtigste værktøjer til at sikre en varig genåbning og undgå en ny bølge af nedlukninger.«

Hos Dansk Industri er der samtidig fokus på udlandsrejserne.

»Det er vigtigt, at vi også får den internationale dimension med. De mange virksomheder, som lever af eksport og har brug for at sende medarbejdere til udlandet for sikre ordrer eller honorere kontraktlige forpligtelser, er hårdt ramt af rejserestriktioner. Derfor er det vigtigt, at det danske coronapas integreres med et internationalt værktøj til gensidig anerkendelse for indrejse,« lyder det fra Rikke Zeberg.

BRANCHENYT
Læs også