Erhverv

Sanjay Shah er sigtet i hvidvasksag i Tyskland

Sanjay Shah, der er tiltalt for milliardsvindel i Danmark, bliver nu også tiltalt af de tyske myndigheder. Sagen handler om hvidvask af milliarder af kroner.

Sanjay Shah, der er mistænkt for at være involveret i svindel med udbytteskat. Foto: PR

De tyske myndigheder har nu rejst en sag mod finansmanden Sanjay Shah, der allerede er tiltalt af de danske myndigheder for svindel med udbytteskat.

I Danmark handler sagen mod Sanjay Shah om svindel for mere end 9 mia. kr. I Tyskland er han mistænkt for at have hvidvasket mere end 3,7 mia. kr., viser en afsløring, som de tyske medier WDR, NDR og Süddeutsche Zeitung står bag.

Det er anklagemyndigheden i Hamburg, der har rejst sagen, som omfatter flere personer.

»Shah og seks andre mistænkte fra Dubai og London skal i Tyskland have hvidvasket mere end en halv mia. euro fra kriminelle forretninger og dermed angiveligt havde forvandlet dem til en ren formue,« skriver Süddeutsche Zeitung.

Ifølge den tyske avis kan hvidvask medføre en straf på op til fem års fængsel.

Sagen er direkte forbundet til den danske udbytteskattesag, som omfatter over 12 mia. kr.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg siger en talsmand for Sanjay Shah, at sagen i Tyskland var ”ventet”, men talsmanden udtaler samtidig, at de ikke mener, at de tyske myndigheder er kompetente til at afgøre sager om dansk skat.

De tyske myndigheder undersøger flere end 1.000 personer, skriver Bloomberg.

I den danske udbyttesag er der i alt blevet svindlet for 12,7 milliarder kroner. Der er rejst tiltale mod Sanjay Shaf og en anden brite for samlet svindel og forsøg på svindel for 9,6 milliarder kroner, men efterforskningen er ikke afsluttet.

Ifølge anklageskriftet, som Ritzau beskrev i januar, fik Sanjay Shah selv en andel på mindst 80 procent af de lidt over ni milliarder kroner, som han skal have svindlet den danske statskasse for i udbytteskat.

En andel på 80 procent svarer til over 7,2 milliarder kroner.

Sanjay Shah har tidligere nægtet sig skyldig og sagt, at han blot har udnyttet et hul i loven.

Opdateres...

BRANCHENYT
Læs også