Erhverv

Internetmægler Etoro indgår SPAC-aftale på 10 mia. dollar

Arkivfoto. Foto: Imaginechina via AP

Den israelske onlinemægler Etoro bliver børsnoteret til en værdi på 10,4 mia. dollar efter en fusion med et SPAC-selskab, da investeringsplatformen søger at udnytte det nylige digitale handelsboom.

Det skriver Financial Times.

Investerings- og børsmæglerplatformen Etoro vil i den nærmeste fremtid blive kombineret med amerikanske Fintech Aquisition Corp, der er et såkaldt "special purpose aquisition company" (SPAC).

SPAC-selskabet er oprettet af iværksætteren og forretningskvinden Betsy Cohen, og fusionsaftalen er ifølge avisen én af de største inden for SPAC-noteringer i det indeværende år.

Betsy Cohen - som er en af de første kvindelige iværksættere i bankbranchen - har flere gange investeret i de såkaldte SPACs i løbet af de sidste år og satser nu på Etoro.

Etoro - som har mere end 20 mio. registrerede brugere nu - kunne ifølge avisen melde om en vækst på mere end 275 pct. i betalende brugere i 2020.

Investeringsplatformen har særligt fanget yngre investorers interesse ved at tilbyde muligheden for at købe brøkdele af aktier, hvilket giver forhandlerne mulighed for at træde ind på aktiemarkedet med små beløb.

Interessen for noteringer via SPACs er steget gevaldigt de seneste år, og amerikanske SPAC-noteringer rejste samlet set 78 mia. dollar i kapital sidste år, skriver Financial Times.

Læs også