Erhverv

Starbucks vil gøre forarbejdelsen af kaffe CO2-neutral inden 2030

Artiklens øverste billede
Ifølge CNBC har forbrugerne brugt mere end 1 mia. dollar på Starbucks' kolde drikkevarer de seneste tre år. Foto: Daniel Acker

Den amerikanske kaffekæde Starbucks har en målsætning om at gøre sin forarbejdelse af kaffe CO2-neutral inden 2030, oplyste selskabet onsdag.

Derudover sigter Starbucks også efter at halvere brugen af vand, der er forbundet med netop forarbejdelsen af kaffe - eller ”Green Coffee”, som Starbucks kalder det led af forsyningskæden.

”Green Coffee” indebærer dyrkelsen af kaffebønner, høsten samt transporten til havne.

De mere konkrete målsætninger sker som led i selskabets mål om at blive ”ressourcepositive” ved at lagre mere CO2, end det udleder.

Onsdag oplyste Starbucks desuden, at selskabet planlægger at starte afprøvningen af et nyt koldt kaffeprodukt i flere butikker inden udgangen af dette år.

Kolde drikkevarer er i de senere år blevet favoriseret af det unge segment, og denne produktkategori spillede ifølge selskabet en afgørende rolle i forbindelse med de voksende sammenlignelige butikstal, skriver mediet CNBC.

Ifølge mediet har forbrugerne brugt mere end 1 mia. dollar på Starbucks’ kolde drikkevarer de seneste tre år.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.