Serier
BREAKING

Bavarian Nordic går ind i afgørende fase med regeringen om vaccine

Corona rammer verden
Selskabet, der har arbejdet på at få en coronavaccine på markedet, er nået ind i en afgørende fase i forhandlinger med regeringen om finansiering af projektet. Foto: Bavarian Nordic

Bavarian Nordic kan være tæt på at indgå en aftale med regeringen, der i bedste fald kan få aktiekursen til at nå nye højder.

Det skriver Børsen.

Selskabet, der har arbejdet på at få en coronavaccine på markedet, er nået ind i en afgørende fase i forhandlinger med regeringen om finansiering af projektet. Hvis Bavarian Nordic kan få aftalen i hus, kan aktiekursen blive næsten firdoblet til kurs 900 ifølge Nordea.

- Kommer vaccinen succesfuldt igennem udviklingen og når markedet, så mener vi, at det kan transformere Bavarian Nordic, skriver Michael Novod, der er medicinalanalytiker hos Nordea, i en analyse sendt til kunder ifølge Børsen.

Torsdag steg kursen 8,6 pct. til kurs 248,2, men i løbet af dagen blev den handlet op til kurs 255.

Det vil kræve omtrent 2,5 mia. kr. at få Bavarian Nordics vaccine færdigudviklet ifølge en vurdering af Nordea. Hvis selskabet kan levere 270 mio. doser mellem 2022-2025, kan det give en ekstra omsætning på 30 mia. kr. alene fra vaccinen.

Der er dog fortsat stor usikkerhed om, hvorvidt Bavarian Nordic kan nå i mål, og Nordea har indregnet en 15 pct. sandsynlighed for, at biotekselskabet når i mål med udvikling og salg.

Onsdag fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) under en høring i Folketinget, at regeringen er i tæt dialog med Bavarian Nordic om finansiering af de afgørende studier med coronavaccinen., og at der allerede i løbet af de næste uger kan være en indkaldelse af Folketinget på vej, hvor der kan blive godkendt væsentlige investeringer i projektet.

Paul Chaplin, der er topchef hos Bavarian Nordic, har tidligere udtalt, at hvis alt går som planlagt, så kan vaccinen være færdigudviklet omkring årsskiftet.

Læs også