Serier
BREAKING

Rejsebranchen efterlyser klarhed om dato for genåbning

Den længe ventede plan, der skal lukke op for landet på en forsvarlig måde, er endelig landet, men rejsebranchen savner dato for genåbning af rejser og turisme.

Corona rammer verden
Administrerende direktør i Spies Jan Vendelbo. Foto: Gregers Tycho

Administrerende direktør i Spies, Jan Vendelbo, så gerne muligheden for at sende danskerne syd på allerede fra maj, men står nu uafklaret efter offentliggørelsen af genåbningsplanen.

Det skriver Børsen.

Genåbningsaftalen, som regeringen indgik med et bredt flertal mandag, indeholder ingen dato for opstart af rejser, på trods af, at Udenrigsministeriet forsikrede branchen om en udmelding i forbindelse med planen, skriver avisen.

Rejsebranchen efterlyser nu konkretisering af, hvornår danskerne igen kan rejse ud i verden, da uvisheden risikerer at holde danskerne på den sikre side og dermed indenlands.

- Mange vil tænke, at de ikke gider at vente. I stedet booker de det næstsidste feriehus, der er ledigt i Danmark til sommer. Jo tættere vi kommer på en egentlig sommerperiode uden afklaring, jo mindre bliver der af rejser til udlandet, siger Lars Thykier, der er direktør i Danmarks Rejsebureauforening, til Børsen.

Samtidig er det også uvist, hvornår de udenlandske turister igen kan komme ind i landet, og det efterlader mange hotelejere utrygge.

Hvis sommersæsonen skal reddes kræver det ifølge Søran Kaas - der ejer Saga Hotel og Hotel Ansgar i København - at regeringen så hurtigt som muligt også melder ud i forhold til grænseåbninger, skriver Børsen.

Læs også