Erhverv

"Fattigmands"- aktieplatform vil børsnoteres

Robinhood har indsendt sin ansøgning til børsmyndighederne og kan potentielt blive noteret i slutningen af andet kvartal.

Robinhood er på vej på børsen og noteringen kan ske allerede i slutningen af andet kvartal. Foto: AFP.

Handelsplatformen og app’en Robinhood har sat kurs mod en børsnotering.

I en såkaldt fortrolig ansøgning har Robinhood Markets Inc. sendt sin ansøgning til US Securities and Exchange Commission om at blive børsnoteret, skriver Bloomberg.

Børsnoteringen har været rygtet i flere omgange og er imødeset med stor spænding af både investorer og mange af handelsapp’ens nuværende kunder.

Robinhood kan dermed blive børsintroduceret allerede i slutningen af andet kvartal, men det kan også blive senere. Selskabet har valgt at søge om optagelse på Nasdaq-børsen.

Robinhood har haft en nærmest eksplosiv udvikling og nåede sidste år op på 13 mio. brugere og flere er kommet til senere.

Robinhood bliver også kaldt fattigmandsvejen til nemt at handle aktier på børsen - deraf navnet - fordi selskabet bag ikke tager kurtage ved handel med aktier.

Selskabet er senest kommet i myndighedernes søgelys i forbindelse tumulten omkring GameStop-aktien, hvor flere private gik sammen i et forsøg på at give hedgefonde, der havde shortet aktien, et tab.

Her suspenderede Robinhood pludselig handlen med aktien på sin platform og fik kritik fra både kunderne, myndighederne og politikere.

Selskabets direktør Vlad Tenev måtte indrømme, at Robinhood manglede penge, og derfor begrænsede transaktionerne i aktierne. Selskabet kunne ikke betale et depositum på 3 mia. dollars til sit ”clearinghouse” uden at blokere for kundernes handel.

Men kritikken fik ikke brugerne til at løbe skrigende bort. Tværtimod. Ifølge en opgørelse fra januar i år fra JMP Securities fik Robinhood 600.000 nye brugere på enkelt dag midt under GameStop-euforien.

Robinhood har endnu ikke offentliggjort vilkår for noteringen eller et prospekt, ligesom der ikke er opgivet en indikativ kurs.

Læs også