Erhverv

Skattekontrol har hentet 139 mio. fra udenlandske netbutikker

Skat har kontrolleret oplysningerne fra danskernes betalinger til de udenlandske netbutikker - og momskontrollen vil fortsætte

Udenlandske netbutikker har fået en ekstraregning på manglende momsbetalinger, og Skattestyrelsen vil fortsætte sin kontrol i den kommende tid. Foto: Bertrand Bechard/MAXPPP.

Skattestyrelsen har hentet 139 mio. kr. hjem efter momskontrol af udenlandske netbutikkers handel med danskerne.

De mange opkrævende momspenge fra den øgede kontrol har derfor fået Skatterådet til endnu en gang, at give Skattestyrelsen lov til at indhente oplysninger fra bankerne og forbrugernes betalinger.

Den nye kontrol skal omfatte årene 2019 og 2020.

»Netbutikkerne har haft en så stor omsætning, at de enten burde have momsregistreret sig i Danmark eller har været registreret, men angivet for lidt dansk moms. Derfor har vi sendt regninger og vejledt om reglerne, så de også fremadrettet angiver og betaler den moms til Danmark, som de skal,« siger Johnny Schaadt Hansen, underdirektør i Skattestyrelsen.

De 139 mio. kr. er opkrævet gennem en kontrol af årene 2016-18, og det har ført til kontrol af 282 netbutikker, der ”har solgt elektronisk leverede ydelser eller varer ved såkaldt fjernsalg til danske forbrugere”, som styrelsen skriver i en pressemeddelelse.

»Med Skatterådets nye tilladelse kan vi fortsætte indsatsen, som er vigtig og nødvendig, når vi ser på resultaterne,« siger Johnny Schaadt Hansen.

En udenlandsk netbutik skal betale dansk moms, hvis den har solgt varer ved fjernsalg eller elektronisk leverede ydelser, som for eksempel streaming og download af musik, over en vis beløbsgrænse om året til danske forbrugere.

Betalingskortoplysningerne giver et tydeligt fingerpeg om de udenlandske netbutikkers salg til danske forbrugere.

Derfor kan Skattestyrelsen kontrollere, om netbutikkerne er forpligtet til at moms registrere sig og har angivet korrekt moms ved at sammenholde deres momsangivelser med betalingskortoplysningerne.

»Betalingskortoplysninger er et effektivt værktøj til at målrette vores kontrol mod de udenlandske netbutikker, der ikke overholder de fælles EU-momsregler. Indsatsen sikrer mere fair og lige konkurrencevilkår til gavn for de danske virksomheder,« siger Johnny Schaadt Hansen.

Læs også
Top job