Erhverv

Jacob Risgaard om partnerskab med Anders Holch: Som, hvis et ungt band får Bruce Springsteen med

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen køber sig ind i Coolshop, hvor Jacob Risgaard og de andre ejere af onlineselskabet har store forventninger til partnerskabet.

Jacob Risgaard er medejer af den nordjyske onlinekoncern Coolshop. Foto: Benjamin Nørskov.

Jacob Risgaard har selv opnået stjernestatus blandt iværksættere. Senest gennem sin tv-optræden i ”Løvens Hule”. Nu får han opfyldt en drøm om at komme tæt på sit idol i erhvervslivet. Og det endda med ham som partner i onlineselskabet Coolshop.

»Det her er som, hvis et ungt band bliver ringet op af Bruce Springsteen, der spørger, om han må spille med. Jeg har i mange år drømt om at arbejde sammen med Anders Holch Povlsen. Den drøm er nu gået i opfyldelse,« siger Jacob Risgaard.

Han og de øvrige ejere af den nordjyske virksomhed Entertainment Trading, der driver onlineselskabet Coolshoop samt bl.a. transportselskabet CoolRunner og legetøjskæden KidsCoolshop har netop solgt 25 pct. af aktierne til Brigthfolk A/S. Den virksomhed ejes af Anders Holch Povlsens investeringsselskab Heartland.

Anders Holch Povlsen står ud over modekoncernen Bestseller, hvor han er adm. direktør, også bag en lang række andre aktiviteter og selskaber. Det sker gennem Heartland. Blandt dem er eksempelvis Nemlig.com, Normal, Whiteaway samt ejerandele i internationale onlineselskaber som Zalando og Asos.

Heartland
  • Holdingselskabet Heartland A/S ejes af Anders Holch Povlsen og hans nærmeste familie.
  • Ud over modekoncernen Bestseller har Hartland bl.a. ejerandele i Asos og Zalando samt ejerskab i danske virksomheder som Normal, Nemlig, Bianco og Whiteaway. Dertil kommer en række startups, iværksætterselskaber, ejendomme og andet.
  • Bestyrelsesformand for Heartland er Anders Holch Povlsen, mens Lise Kaae er adm. direktør.
  • Bestseller er den suverænt største aktivitet og fylder ca. 78 pct. af omsætningen.
  • Bestseller rummer 20 mærker – bl.a. Jack & Jones, Selected, Vero Moda, Vila og Only.
  • Selskabet sælger tøj på 70 markeder i Europa, Mellemøsten, Nordamerika, Latinamerika, Indien og Australien samt via onlinehandel.
  • Har ca. 2.600 egne og partnerejede butikker. Desuden afsætning via 15.000 andre forhandlere.
  • Omsatte for 24,1 mia. kr. i 2019/20 og med et overskud før skat på 776 mio. kr.
  • Holch Povlsen har også del i bl.a. Bestseller Fashion Group China, der driver flere end 7.000 butikker rundt om i mere end 500 kinesiske byer.

Nu kaster Heartland og Anders Holch Povlsen sig ind i onlineselskabet Coolshop. Ud over Danmark har Coolshop også salg i bl.a. England, Tyskland, Holland og de øvrige nordiske lande.

Parterne ønsker ikke at oplyse salgsprisen for de 25 pct., som Heartland nu overtager. På spørgsmålet om han og de øvrige Coolshop-ejere er gået efter pengene i handlen med Anders Holch Povlsen eller dennes ekspertise, lyder svaret fra Jacob Risgaard:

»Det er lidt morsomt, at du spørger sådan. Det er jo lige det spørgsmål, som vi selv i investorpanelet ofte stiller deltagerne i Løvens Hule. Nu er der jo skrevet under her, så jeg tør godt sige, at han kunne da have fået det for en krone. Det fik han det dog ikke for.«

Jacob Risgaard fortsætter:

»Anders Holch Povlsen og hans team - med Heartlands direktør Lise Kaae i spidsen - er så dygtige og kan lære os så meget. De er meget større end os på alle måder og med internationale erfaringer på et niveau, som man næsten ikke fatter.«

Jacob Risgaard fastslår, at der er tale om en aktivt tilvalg for Coolshop-ejerne ved at lukke Heartland og Anders Holch Povlsen med ind:

»Vi er i den position, at vi nok skal få den rødvin at drikke, som vi har lyst til, og mangler ikke noget. Det her er alene drevet af lysten til at gøre noget sammen. Vi får et idol og en stjerne i erhvervslivet med ombord. Derfor er denne handel indgået.«

Coolshop og Entertainment Trading blev stiftet for snart 19 år siden af brødrene Mark og Mike Nielsen i deres forældres garage. Mark Nielsen, der er adm. direktør for Coolshop, udtaler i en pressemeddelelse om handlen:

»Jeg er enormt stolt og ydmyg over at få Heartland og deres fantastiske hold med om bag linjerne. Det føles helt rigtigt, og jeg har aldrig stået med en større lyst til at pushe Coolshop yderligere frem - selv efter 19 år i virksomheden.«

Jacob Risgaard, der ud over at være medejer også står i spidsen for Coolshop udadtil samt selskabets marketing, fastslår, at han fortsat vil være aktiv del af selskabet.

Målet i det nye partnerskab med Heartland er at ekspandere yderligere i Coolshop uden for de danske grænser.

Læs også
Top job