Erhverv

Mærsk: For tidligt at opgøre effekten af Suez-blokade

Der er godt nyt fra Suez-kanalen, hvor det grundstødte kæmpeskib Ever Given, der har blokkeret kanalen de seneste seks dage, nu ifølge flere medier er ved at være gravet fri.

Varehandelen på tværs af Atlanterhavet er kun en flig af den transatlantiske økonomi, viser ny rapport. Foto: Reuters/Michael Koreen

Det skaber også glæde hos Mærsk, der har skibe, som fortsat sidder fast i kanalen. Hos det danske rederi venter man nu på nyt om, hvornår Suez-kanalen kan genåbne.

- I mellemtiden har vi tæt kontakt med vores kunder og arbejder døgnet rundt for at mindske forsinkelserne. Det er stadig for tidligt at indikere den samlede effekt på forretningen fra de seks dages blokade, skriver Mærsk mandag morgen.

Her oplyser rederiet, at det i øjeblikket har tre skibe, der sidder fast i kanalen, mens 29 skibe venter på at kunne sejle igennem. Det ventes yderligere at flere Mærsk-skibe vil nå frem til kanalen i løbet af mandagen og dermed kan tage plads i den voksende kø.

I mellemtiden er 15 skibe blevet omdirigeret til at sejle syd om Kap Det Gode Håb ved Afrikas sydligste spidst, skriver Mærsk.

Læs også