Erhverv

Nyhed: Hotellers ordrebøger er fyldte som før corona. Nyhed: Vi bruger mere sort strøm i stikkontakterne. Nyhed: Så mange deltagere bliver headhuntet til "Løvens Hule".

Christian Arnstedt står bag: Stenrig tobaksfond køber op i virksomhedsfabrik

Blazar har lukket en gruppe prominente investorer ind i ejerkredsen. Nu skal der udvikles »en masse nye arbejdspladser i Danmark,« fortæller Christian Arnstedt, medstifter af og adm. direktør i Blazar.

Fra venstre ses Christian Arnstedt, Vasilij Brandt og Pascar Sivam, som står i spidsen for Blazar Capital. Foto: Nordgreen

Hvis der kommer en ny sæson af det populære DR-program "Løvens Hule", bliver det med markant tungere investorer i baggrunden.

I sidste uge lukkede Jacob Risgaard Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen ind i virksomheden bag Coolshop, Entertainment Trading, som Risgaard investerer fra i "Løvens Hule".

Nu er det så Christian Arnstedts tur til at indlemme prominente investorer i ejerkredsen bag det selskab, han bruger til at investere fra i tv-programmet.

Arnstedts virksomhedsfabrik Blazar Capital udvider således ejerkredsen med Chr. Augustinus Fabrikker, Vækstfonden, tidligere Carlsberg-topchef og nuværende Novozymes-formand Jørgen Buhl Rasmussen og Maj Invest-direktøren Jeppe Christiansen.

I forbindelse med ankomsten af de nye medejere er der sket en kapitalforhøjelse på 190,3 mio. kr. i Blazar Capital. 97 mio. kr. er tilført kontant, mens de resterende 93,3 mio. kr. er kommet gennem konvertering af gæld, viser oplysninger fra cvr-registeret.

Største investering kommer fra Chr. Augustinus Fabrikker, der har investeret omkring 100 mio. kr. i Blazar Capital, og nu ejer mellem 20 og 24,99 pct. af virksomhedsfabrikken.

Christian Arnstedt er især stolt over at byde det ældgamle investeringsselskab ind i ejerkredsen, da Chr. Augustinus Fabrikker har en lang tradition som medejer af danske virksomheder.

»Vi glæder os meget til at arbejde med dem (Christian Augustinus Fabrikker, red.), og investeringen giver os mulighed for at udvikle en masse nye arbejdspladser i Danmark. Investeringen giver os nogle muskler til at skalere vores brands mere og dermed opbygge vores gruppe af brands til at blive seriøse danske eksportvirksomheder. Samtidig ser vi Chr. Augustinus Fabrikker som en af de absolut dygtigste virksomhedsejere i Danmark,« siger "Løvens Hule"-investoren, der er medstifter af og adm. direktør i Blazar.

Christian Arnstedt havde tidligere en ejerandel på 47 pct. af Blazar Capital. Den er nu på 25 pct. Hans to forretningspartnere Pascar Sivam og Vasilij Brandt, som er henholdsvis driftsdirektør og vækstdirektør i Blazar, har også måtte afgive ejerandele.

»Vi arbejder fortsat på at opbygge en gruppe af danske forbrugerbrands med eksport som et væsentligt fokus. Vi kommer fortsat til at have hovedparten af vores medarbejdere i Danmark og være dansk forankret,« siger Christian Arnstedt.

Chr. Augustinus Fabrikker blev grundlagt i 1750 og er ejet af Augustinus Fonden, som efter seneste regnskab havde en egenkapital på 27 mia. kr.

Ifølge Claus Gregersen, adm. direktør i Chr. Augustinus Fabrikker, er Blazar lykkes med at skabe en digital værdikæde, som han kalder både unik og imponerende.

»Helt overordnet så er dette endnu en investering i Chr. Augustinus Fabrikkers scale-strategi. Vi tror på, at man kan bygge globale virksomheder med Danmark som udgangspunkt. Det er, hvad vi forsøger at være katalysator for gennem disse investeringer,« siger han i en pressemeddelelse.

Blazar blev etableret i 2017 og har ejerandele i en lang række virksomheder. Heriblandt det hurtigtvoksende urfirma Nordgreen, solbrillevirksomheden MessyWeekend og kaffevirksomheden Chamberlain Coffee.

Blazar har som sagt også investeret i en stribe virksomheder gennem "Løvens Hule". Blandt dem er iskaffefirmaet Bold Drinks, babyudstyrsbrandet Moonboon og smykkevirksomheden Frederik IX Studios. Sidstnævnte er på det seneste røget i karambollage med kongehuset, som har fået Frederik IX Studios til at fjerne materiale om netop kongehuset fra sin markedsføring.

Læs også
Top job