Erhverv

Hvidevarekomet ejet af Bestseller-milliardær slog rekord i 2020

Hvidevarekoncernen Whiteaway Group har netop offentliggjort et rekordregnskab for 2020, som vidner om tocifret vækst på toplinjen og en tredobling af bundlinjen.

Johannes Gadsbøll er bestyrelsesformand i Whiteaway Group, som Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen købte sig ind i tilbage i 2014.  PR-foto: Whiteaway Group WhiteAway har revolutioneret handlen med hvidevarer i Danmark og har siden bredt sig til både Norge og Sverige. Det hele startede for 14 år siden, da Johannes Gadsbøll og hans bror begyndte at handle med vaskemaskiner fra et baglokale.

Aldrig nogensinde før har den danske hvidevarekoncern Whiteaway Group, der har Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen som hovedaktionær, haft et bedre år end i 2020, der bød på rekorder i både salg og resultat.

Således fremgår det af et nyt regnskab fra koncernen.

Whiteaway formåede i løbet af året at øge omsætningen betragteligt til 2,4 mia. kr. sammenlignet med 2,1 mia. kr. i 2019. På samme tid lød driftsresultatet (EBIT) på 83,2 mio. kr. - tre gange højere end i regnskabsåret forinden.

Ligesom mange andre virksomheder blev Whiteaway Group ramt af sidste forårs nedlukning af Danmark, men de omfattende restriktioner skulle i sidste ende vise sig at få positive konsekvenser for hvidevarekoncernen.

»Fokus skiftede til aktiviteter i og omkring folks hjem, hvilket resulterede i en øget efterspørgsel på vores produkter i 2020. Onlinesalget så højere end normale vækstrater, eftersom fysiske butikker blev pålagt helt eller delvist at lukke deres butikker i en bestemt periode,« skriver ledelsen i regnskabet.

Specielt ét segment har ifølge Whiteaways ledelse været væsentlig bidragsyder til rekordregnskabet– nemlig de professionelle kunder, efter at koncernen i løbet af det sidste år har satset stort på B2B-salget i Danmark.

Faktisk er salget på området ifølge Whiteaway steget mere end 300 pct.

»Det går rigtig godt – kunderne melder sig yderst tilfredse retur og vælger os på grund af leveringssikkerhed, de rette priser og produktviden,« siger Esben Aabenhus, der er adm. direktør i Whiteaway, i en pressemeddelelse.

Erhvervskunderne tæller blandt andet entreprenører, boligforeninger og typehusfirmaer, og Esben Aabenhus tilføjer, at leveringssikkerheden har spillet en stor rolle i en tid, hvor de fleste hvidevareproducenter har haft udfordringer med at levere deres varer i et ønsket tempo til branchen.

Whiteaways stifter og bestyrelsesformand, Johannes Gadsbøll, udtrykker enorm tilfredshed med resultatet og forventer, at væksten tiltager næste år:

»Finansåret er allerede godt i gang, hvor vi pt. overperformer på både top- og bundlinje samlet for koncernen. Salg til professionelle har hurtigt skrevet sig ind som en væsentlig del af vores samlede regnskab, og forventningerne til 2021 er en trecifret pct. vækst,« fortæller han.

Whiteaway Group er Danmarks største hvidevarekoncern. Ud over at sælge hvidevarer online, ejer koncernen flere andre selskaber – bl.a. Karl Køkken og svenske Tretti, som Whiteaway Group købte for 200 mio. kr. i 2016.

Whiteaway blev stiftet af Johannes Gadsbøll, hans bror og en fælles ven i 2003 i baglokalet af en køkkenbutik. For få år siden forlod Gadsbøll sin post som adm. direktør, men er i dag bestyrelsesformand i koncernen.

Anders Holch Povlsen er i dag den største aktionær i Whiteaway Group med en ejerandel på 48 pct. Han købte sig ind i selskabet tilbage i 2014.

Læs også
Top job