Erhverv

Michael Mortensen runder milliardomsætning i nyt firma

Der er store planer for udvidelse hos typehusfirmaet Hybel, der netop har rundet en mia. kr. i omsætning

Michael Mortensen startede allerede sin rejse som iværksætter i en alder af 13 år. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Michael Mortensen blev kendt som ”den ordblinde tømrer”, der allerede som 13-årig startede sin første virksomhed. I dag har han flere selvstartede typehusfirmaer og en entreprenørkoncern bag sig, som alle har medvirket til at den nu 49-årige iværksætter er blandt Danmarks rigeste.

Og lige nu ser det ud til, at byggemilliardærens nyeste skud på stammen også vil få succes.

Typehusfirmaet Hybel, som Michael Mortensen stiftede i 2016, har nemlig netop rundet en mia. kr. i omsætning. Det viser virksomhedens seneste årsregnskab, der også kan berette om et overskud på 43 mio. kr. i 2020.

Trods en coronakrise, der har ramt mange brancher og virksomheder, har Hybel altså klaret sig ganske pænt. Ledelsen selv mener heller ikke, at krisen har haft den store indvirkning på virksomhedens indtjening.

»Årets resultat er trods COVID-19 i overensstemmelse med ledelsens reviderede forventninger,« skriver ledelsen i regnskabet.

Man noterer dog, at coronakrisen »forårsagede en opbremsning i markedet,« men at resultatet alligevel er tilfredsstillende.

Og med det pæne resultat er Hybels planer for fremtiden også store. Der skal bl.a. åbnes et kontor i Syddanmark som tilføjelse til de tre eksisterende kontorer og showrooms, som ligger i hhv. Roskilde, Horsens og Aalborg.

Michael Mortensen ejer Hybel med en ejerandel på 50 pct, bl.a. gennem sit holdingselskab, M.M. 26 Holding. Samme selskab kunne for nyligt præsentere et årsregnskab med mere end 1,3 mia kr. i omsætning og et overskud på 490 mio. kr.

Læs også
Top job