Erhverv

Byggemilliardær tjente næsten 500 mio. under coronakrisen

Millionerne er væltet ind hos Michael Mortensens holdingsselskab gennem hele 2020.

Michael Mortensen blev kendt som den ordblinde tømrer, der endte med at bygge typehuse over hele landet - og blev milliardær på det. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Det ser ud til, at byggemilliardæren Michael Mortensen går efter at beholde sin plads på ranglisten over Danmarks rigeste mænd. Millionerne er i hvert fald strømmet ind i hans holdingselskab gennem hele 2020.

Intet mindre end 490 mio. kr. har Michael Mortensen, der også er kendt som ”den ordblinde tømrer”, nemlig tjent under coronakrisen. Det fremgår det af det seneste regnskab fra hans holdingselskab, M.M. 26 Holding A/S.

Selskabet omsatte for mere end 1,3 mia. kr. i 2020, stærkt hjulpet på vej af Michael Mortensens nyeste skud på stammen, typehusfirmaet Hybel.

Michael Mortensen startede Hybel i 2016 og siden da er det gået stærkt for virksomheden. Senest kunne man berette om en omsætning på mere end 1 mia. kr. og et overskud på 43 mio. kr. i 2020.

Det er imidlertid ikke Hybel, der er gjort Michael Mortensen milliardær.

Bl.a. stod Michael Mortensen bag typehusfirmaet FM-Søkjær, der senere skiftede navn til Huscompagniet, og som han solgte til kapitalfonden Axcel for et trecifret millionbeløb i 2006.

Samme år stiftede han entreprenørkoncernen Casa, som han 10 år senere solgte 60 pct. af og hermed indbragte endnu et trecifret millionbeløb.

Og nu er der altså trillet yderligere 500 mio. ind hos Michael Mortensens holdingselskab - på trods af en coronakrise, som ellers har påvirket årsregnskaberne i mange virksomheder.

»COVID19-pandemien har sat sit præg på 2020, hvor den nødvendiggjorde en række restriktioner fra de danske myndigheder. Koncernen blevikke i væsentligt omfang direkte berørt af de gennemførte restriktioner,« skriver ledelsen i regnskabet.

Læs også
Top job