Erhverv

Salg af cigaretter falder markant, når de gemmes væk

Salling Group har netop sat tal på, hvor meget salget af cigaretter er faldet siden koncernen begyndte at skjule pakkerne.

Fra og med 1. april vil alle former for tobak være gemt væk hos bl.a. supermarkeder.. Foto: Tobias Nicolai.

Fra og med 1. april er de farverige cigaret- og tobakpakker med skræmmebilleder og advarsler ikke længere at spotte bag kassen hos dagligvarebutikker og i kiosker. Det blev vedtaget i Folketinget sidste år, og det er kun positivt, mener Salling Group, der ellers har lidt et stort tab i salg efter de besluttede at gemme pakkerne væk.

I en ny pressemeddelelse sætter koncernen tal på, præcis hvor mange cigaretsalg butikskæderne Føtex, Netto og Bilka, der alle er ejet af Salling Group, er gået glip af.

Salling Group besluttede sig nemlig for at gemme tobaksprodukter væk allerede i 2018 efter opfordring fra Kræftens Bekæmpelse, og det har altså resulteret i 116 mio. færre solgte cigaretpakker.

»Siden vi i 2018 som de første gemte tobakken væk, har vi kunnet konkludere, at det er særdeles effektfuldt,« siger Brian Nyeng Olesen, indkøbschef i Salling Group, i pressemeddelelsen.

Han tilføjer:

»Ikke kun har vi solgt markant færre cigaretter. Vi kan også se, at faldet i salget er særligt markant i butikker med unge kunder. Handling gør en forskel, og ligesom vi er glade for, at andre dagligvarekæder siden har fulgt trop, er vi tilfredse med, at lovgivningen nu sikrer, at samtlige udsalgssteder skal gemme væk.«

Salling Group mener altså at det, trods et stort tab i salg, er en god ting, at den nye lovgivning er på plads.

»Det er positivt, at lovgivningen nu forpligter alle udsalgssteder til at bidrage til, at Danmark skal nå en røgfri generation i 2030,« afslutter Brian Nyeng Olesen.


BRANCHENYT
Læs også