Erhverv

Kapitalfond køber ungt mediebureau med stribevis af overskud

Mediebureauet Obsidian Group har lavet overskud hvert år, siden det blev stiftet. Nu bliver forretningen solgt til en dansk kapitalfond.

Medieabureauet Obsidian har kontorer i København, Aarhus og Odense samt i Banja Luka i Serbien. De fem partnere fortsætter som medejere efter salget til kapitalfonden Capidea. Fra venstre: Emil Reinholdt, Halfdan Timm, Jacob Mohr, Henrik Normann Karlsen (Capidea), Sasa Kovacevic, Emil Sørensen og Anders Kiehn (Capidea). Foto: PR / Obsidian Group.

Det danske mediebureau Obsidian Group er blevet solgt til kapitalfonden Capidea efter kun fem års levetid.

Bureauet arbejder med digital markedsføring og har bl.a. hjulpet smykkefirmaet Pilgrim, spilproducenten IO Interactive og luksusmærket Georg Jensen Damask.

De 80 medarbejdere er fordelt på kontorer i København, Aarhus og Odense samt Banja Luka i Serbien og har onsdag fået nyheden om overtagelsen.

At det er endt med et salg til en kapitalfond fremfor en fusion med en større konkurrent i samme branche, skyldes, at bureauet vil bevare sin selvstændighed.

»Vi er ikke interesseret i at tilpasse os en anden organisation, og derfor var en kapitalfond det rigtige valg for os,« siger partner Emil Reinholdt i en meddelelse.

Obsidian Group blev stiftet i 2016 og har lavet overskud alle år. Forretningen består af de to selskaber Obsidian Digital A/S og Obsidian Media ApS. I 2020 gav de et samlet overskud på knap 12 mio. kr.

Capidea overtager 51 pct. af aktierne i gruppen, mens den nuværende partnerkreds fortsætter som medejere.

Foruden Emil Reinholdt består kredsen af Jacob Eldon, Sasa Kovacevic, Halfdan Timm og Emil Børsting.

»Teamet bag Obsidian Group har skabt en førende aktør i et yderst interessant marked med positive underliggende trend,« siger Henrik Normann Karlsen, partner i Capidea.

Kapitalfonden Capidea har tilsagn for 2,6 mia. kr. fordelt på tre investeringsfonde. Opkøbet af mediebureauet sker i den tredje fond, som blev oprettet i 2017.

Konsulenthuset Deloitte har været rådgiver for Obsidian under salgsprocessen og melder om stor interesse fra andre kapitalfonde i både ind- og udland. Ifølge Deloitte er det usædvanligt for så ung en virksomhed.

BRANCHENYT
Læs også