Erhverv

Ny runde hjælpelån klar i morgen: Hundredtusinder af virksomheder kan søge om rentefrit lån

Fredag kan danske virksomheder i en ny runde ansøge om et såkaldt rentefrit A-skattelån.

I morgen, fredag, bliver der åbnet for en ny ansøgningsrunde for rentefrie A-skattelån. Foto: Skattestyrelsen

Hundredtusinder af virksomheder modtager i morgen et brev fra skattemyndighederne.

Det sker som led i, at der fra fredag bliver åbnet for endnu en rentefri lånemulighed for landets små og mellemstore virksomheder. Denne gang er det muligheden for at søge om et rentefrit A-skattelån, der er i spil igen. Det er tredje runde af A-skattelån.

»Vi skønner, at omkring 140.000 virksomheder vil kunne søge om de nye lån. For at gøre virksomhederne opmærksomme på låneordningen, sender vi information om ordningen, og hvordan man søger direkte til alle disse virksomheder på fredag,« udtaler Rikke Busk Ginnerup, underdirektør i Skattestyrelsen, i en pressemeddelelse.

Med ordningen kan SMV’er ansøge om at låne den A-skat og det arbejdsmarkedsbidrag (am-bidrag), som de rettidigt har angivet for februar i år.

Samtidig er der åbnet for, at større virksomheder, der typisk indberetter A-skat for mere end 1 mio. kr., kan låne den A-skat og det am-bidrag, som de rettidigt har angivet for marts.

Virksomheder, der ønsker at gøre brug af ordningen, skal ansøge via virk.dk, men det er Skattestyrelsen, der behandler og kontrollerer ansøgningerne. Fristen for at søge om det rentefrie lån løber frem til den 7. maj i år, og lånet skal tilbagebetales den 1. juni næste år.

Skattestyrelsen oplyser, at ansøgningerne vil blive behandlet inden for 12 arbejdsdage.

»Vores erfaring er, at den hyppigste årsag til et afslag er, at virksomheden ikke har angivet den A-skat og det am-bidrag, som virksomheden ønsker at låne, til tiden. Derudover er virksomheder, hvor ejeren eller en person i virksomhedens ledelse inden for de sidste 10 år er dømt for skatte- eller afgiftssvig, ikke berettiget til at låne. Det samme gælder, hvis virksomheden er under likvidation, konkurs eller tvangsopløsning,« forklarer Rikke Busk Ginnerup.

BRANCHENYT
Læs også