Erhverv

Volvo Cars kommer ud af første kvartal med rekordsalg

Bilgiganten Volvo Cars oplevede i første kvartal en markant stigning i antallet af solgte biler på verdensplan. Også i Danmark steg salget.

Arkivfoto: Volvo

Den svensk-kinesiske bilproducent Volvo Cars har haft godt gang i salgsordrerne i årets første tre måneder.

Ifølge salgstal for første kvartal, som Volvo Cars netop har offentliggjort, steg salget af biler på verdensplan med næsten 41 pct.

Der blev i perioden solgt knap 186.000 biler, hvilket er en stigning på 40,8 pct. i forhold til samme kvartal forrige år.

Alene i marts solgte Volvo Cars mere end 75.000 biler globalt, hvilket er en stigning på 62 pct. sammenlignet med samme måned sidste år.

87.000 af bilerne blev solgt i Europa, mens Kina og USA var de næststørste markeder med henholdsvis 45.000 og 27.000 solgte biler i første kvartal.

Tendensen smitter også af på det danske marked. Ifølge Volvo Cars Denmark, der er det danske forretningsben, blev marts den bedste måned i selskabets historie med over 900 solgte biler herhjemme.

Volvo Cars, der har hovedsæde i Göteborg, er i dag ejet af Geely Holding Group, som har base i Kina.

AB Volvo solgte i 1999 bildivisionen Volvo Cars til Ford. 11 år senere sendte den amerikanske bilgigant Volvo Cars videre på kinesiske hænder.

AB Volvo, der primært producerer lastbiler og maskiner til byggebranchen, og Volvo Cars er i dag to uafhængige selskaber, der dog deler navn og logo.

Volvo Cars meddelte tidligere i år, at selskabet fra 2030 kun vil producere elbiler. Alle modeller med en forbrændingsmotor, deriblandt hybridbiler, vil over de kommende år blive udfaset. Allerede i 2025 skal 50 pct. af det globale salg bestå af fuldt elektriske biler, mens resten skal være hybridbiler.

Volvo Cars har endnu ikke offentliggjort regnskabstal for første kvartal. Selskabet kom ud af 2020 med en omsætning på 263 mia. svenske kr. og et driftsresultat på 8,5 mia. svenske kroner.

Volvo Cars solgte sidste år 662.000 biler på verdensplan, hvilket var et fald på 6,2 pct. sammenlignet med 2019.

BRANCHENYT
Læs også