Erhverv

100.000 skal stikkes på én dag: Så mange skal vaccineres i din region

I Region Nordjylland forbereder man sig på at vaccinere ca. 10.000, mens der i Region Hovedstaden skal vaccineres mere end 30.000 danskere i en stor stresstest af vaccinationsindsatsen mandag.

Artiklens øverste billede
14,3 pct. af befolkningen har fået det første stik i Danmark, mens 7,4 pct. er færdigvaccinerede. Det viser fredagens tal fra SSI. Foto: Jens Dresling/Polfoto.

Mandag den 12. april skal godt 100.000 danskere efter planen vaccineres i landets frem regioner. Det sker som en stresstest af, om regionerne er klar til at leve op til ambitionen om, at 100.000 skal vaccineres om dagen, når Danmark i de kommende uger og måneder vil modtage flere vaccinationer end hidtil.

Regionalt spænder indsatsen fra, at der skal gives ca. 10.000 vaccinationsstik i Region Nordjylland til mere end 30.000 stik til borgere i Region Hovedstaden.

»Det er vores anden storskala-vaccinedag. Vi gør det for at opruste til den kommende tid, hvor leveranceplanerne viser, at vi skal være klar til at modtage større leverancer,« skrev sundhedsminister Magnus Heunicke om indsatsen på Twitter fredag.

Den 26. februar var regionerne gennem en lignende generalprøve, men her var skalaen dog i noget mindre med omkring 35.000 vaccinerede på en dag.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

100.000 test er altså noget mere end det, der bliver givet på en gennemsnitlig dag. I Region Midtjylland er 22.000 borgere eksempelvis booket til en vaccinationstid på mandag, mens regionen til sammenligning tilbyder vaccination af ca. 9.600 borgere på en gennemsnitlig hverdag. Det skriver regionen på sin hjemmeside.

I Region Syddanmark skal man vaccinere mere end dobbelt så mange ved generalprøven på mandag end ved sidste stresstest. Her skal man vaccinere ca. 20.000 mod 8.800 sidste gang.

»Stresstesten er en generalprøve, hvor vi mulighed for at opdage og eliminere eventuelle fejl i vores store setup. Den første stresstest, hvor 8.800 syddanskere blev vaccineret, gik godt, så vi er fortrøstningsfulde i forhold til at skalere kapaciteten op. Når så mange skal vaccineres, er det dog ikke sikkert, vi kan undgå, at der opstår ventetid nogle steder. Det håber jeg, der vil være forståelse for, og jeg ved, at alle medarbejdere vil gøre deres bedste for at hjælpe alle godt igennem,« siger koncerndirektør i regionen Kurt Espersen i en pressemeddelelse.

7,4 pct. er færdigvaccinerede

Siden vaccinationsindsatsen begyndte den 27. december 2020 har 835.271 danskere fået det første vaccinationsstik, mens 431.805 er helt færdigvaccinerede. Det viser fredagens tal fra Statens Serum Institut. Det svarer til, at af 14,3 pct. af befolkningen har påbegyndt vaccinationen, mens 7,4 pct. er færdigvaccinerede.

Der er dog regionale og især lokale forskelle på, hvor langt man er med vaccinationerne rundt om i landet.

I Region Hovedstaden har 13,7 pct. eksempelvis fået det første stik, mens andelen i Region Sjælland er 15,5 pct. Region Syddanmark ligger en smule under landsgennemsnittet, når det drejer sig om første stik med en andel på 13,9 pct., men til gengæld ligger regionen højest af de fem, når man ser på andelen af færdigvaccinerede. 7,9 pct. af Region Syddanmarks indbyggere var fredag færdigvaccinerede.

Kommunalt spænder tallene fra 9,9 pct., der har fået det første stik i København til 30,8 pct., der har fået det første stik på Læsø.

Nogle af de lokale forskelle kan forklares med forskellige befolkningssammensætninger og logistiske årsager, men der kan også være andre forklaringer. I kommuneoversigten her, kan du læse om, hvordan det går med både smitte og vaccinationen i din kommune.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.