Erhverv

Horesta om udeservering: Kun få vil åbne 21. april

Det er urealistisk, at restauranterne skal nøjes med udeservering, lyder kritikken.

Jan Vinther Laursen, der er adm. direktør for Bone's Restauranter, er kritisk overfor regeringens plan om at lade restauranter servere udendørs for kunderne fra 21. april: »Glem alt om 21. april,« lyder det. Foto: PR

I takt med forårets stille indtog tager Danmark fortsat flere skridt i retningen af et mere åbent samfund. Og inden længe vil det være muligt at tage på restaurant, så længe man spiser udendørs og har et gyldigt coronapas i hånden. Helt præcist kan man fra den 21. april igen lade sig betjene ved de ternede duge.

Men restauranternes brancheorganisation Horesta vurderer ifølge TV 2, at »kun ganske få« rent faktisk vil benytte sig af muligheden for at åbne den 21. april.

»Kun ganske få af vore medlemmer vil benytte sig af det. For størstedelen af dem giver det ikke mening at åbne for udendørsservering i april - Danmark er jo ikke Sydfrankrig vejrmæssigt,« siger Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Horesta til TV 2.

Også hos restaurantkæden Bone's virker muligheden for udeservering urealistisk med den danske vejrudsigt, og kæden vil derfor hellere vente.

»Vi kommer ikke til at åbne for udeservering. Vi åbner først 6. maj, når vi også kan få gæster indenfor. Sådan vil de fleste håndtere det. Glem alt om 21. april. Der kan være en politiker, der skal ud og have en frokost på en fortovscafé i København, og tillykke med det. Men ellers kan jeg ikke se det for mig,« siger Jan Vinther Laursen, der er direktør for Bone’s, til BT.

BRANCHENYT
Læs også