Erhverv

Lagkagehuset får ny direktør

Lisa Rossen bliver ny adm. direktør for Lagkagehuset. Fremadrettet skal virksomheden følge strukturen for Danish Bake’s internationale selskabsstruktur i USA og England. 

Lagkagehuset blev i 2017 solgt til kapitalfonden Nordic Capital. Foto: Ivan Boll

Lisa Rossen overtager direktionsposten i Lagkagehuset A/S fra Jason Cotta, der siden august 2019 har stået i spidsen for både Lagkagehuset A/S og Danish Bake A/S.

Jason Cotta forbliver adm. direktør i Danish Bake, men bliver i stedet formand for bestyrelsen i Lagkagehuset.

Lagkagehuset A/S er et datterselskab til Lagkagehuset-koncernens holdingselskab, Danish Bake Holding ApS, som ejer 100 pct. af Lagkagehuset A/S. Danish Bake Holding ApS er både hovedkoncern for Lagkagehusets danske aktiviteter og aktiviteterne i England og USA, som drives under navnet ”Ole og Steen”.

Med flere års erfaring indenfor bagværk slog Ole Kristoffersen og Steen Skallebæk sig sammen i 2008 og stiftede Lagkagehuset.

Bagerkæden har med årene vokset sig stor, og i 2017 havde virksomheden mere end 80 forretninger i Danmark. I juni samme år blev Lagkagehuset solgt til kapitalfonden Nordic Capital, som købte Lagkagehuset af FSN Capital og de to stiftere for et milliardbeløb.

Inden kapitalfonden købte en stor bid af Lagkagehuset havde virksomheden i 2016 åbnet sin første butik uden for Danmark, i London, under navnet ”Ole og Steen”. Den danske bagerkæde bevægede sig yderligere ind på det udenlandske marked, da den i 2019 åbnede sin første butik i New York.

I dag har Lagkagehuset 12 butikker i London og tre i New York. Med Lisa Rossen i spidsen er formålet, at Lagkagehuset skal følge strukturen for Danish Bake’s internationale selskabsstruktur i USA og England.

Det senest offentliggjorte regnskab fra Lagkagehuset A/S er fra 2019, hvor virksomheden havde en omsætning på 962 mio. kr. De forrige tre regnskaber viser samtidigt, at siden kapitalfonden overtog i 2017 har Lagkagehuset haft et voksende underskud. I 2019 lød resultatet efter skat på et underskud 119 mio. kr.

Læs også
Top job