Erhverv

GN opjusterer - især Audio trækker fra

Omsætningen i GN Audio ventes at vokse med mere end 25 pct. mod tidligere mere end 20 pct. i 2021.

GN Store Nord opjusterer sine forventninger til 2021. Foto: PR.

GN store Nord har opjusteret sine forventninger til 2021 efter et godt første kvartal.

Det er især divisionen GN Audio, der trækker fra. GN Audio forventer nu en fremgang i omsætningen på ”mere end 25 pct.” mod tidligere mere end 20 pct.

Umiddelbart kommer det ikke til at slå i gennem på driftsoverskuddet, hvor marginalen fastholdes på niveauet ”mere end 21 pct.”

Koncernen opjusterer på baggrund af den positive udvikling i Audio nøgletallet indtjening per aktie - EPS - til en vækst på ”mere end 60 pct.” mod tidligere mere end 50 pct.

I koncernens anden store division GN Hearing bekræfter selskabet de tidligere udmeldte forventninger om en vækst i omsætningen på mere end 25 pct. og en driftsmarginal på over 16 pct.

Dog antyder GN Store Nord, at hvis markederne i andet halvår bedre sig, så kan GN Hearing nå tilbage på det langsigtede mål om en marginal på mere end 20 pct.

De foreløbige tal for omsætningen i første kvartal lyder på en samlet omsætningen i GN Store Nord på 4,1 mia. kr. og et driftsoverskud på 753 mio. kr. Det svarer til en marginal for hele koncernen på 18,3 pct.

Driftsindtjeningen er ret ulige fordelt mellem de store divisioner med et driftsoverskud på 714 mio. kr. i Audio og 98 mio. kr. i Hearing.

Når de to tal tilsammen giver mere end det samlede driftsoverskud på 753 mio. kr. skyldes det et tab i første kvartal på ”andre forretningsområder” på 59 mio. kr.

GN Store Nord udsender sin egentlige kvartalsmeddelelse den 6. maj.

BRANCHENYT
Læs også