Erhverv

DBU fordømmer Super League

Administrerende direktør Jakob Jensen oplyser til TV 2, at DBU er modstandere af den nye, omdiskuterede fodboldturnering Super League.

Chelseas Andreas Christensen (øverst) er en af de danskere, der risikere at blive udelukket fra landsholdet, hvis han og Chelsea deltager i den nye turnering, som de er en af stifterne bag. Foto: Marcelo Del Pozo
DBU

Dansk Boldspils-Union (DBU) melder sig nu i koret af organisationer, spillere og privatpersoner, der på det kraftigste tager afstand fra den nye fodboldturnering Super League, som 12 europæiske topklubber sent søndag aften meddelte, at man i samarbejde vil skabe.

Det fastslår DBU’s admninstrerende direktør Jakob Jensen overfor TV 2.

Ny turnering:

En ny udbryderturnering ved navnet Super League ønsker at blive en realitet i europæisk fodbold.

Det er blevet offentliggjort natten til mandag dansk tid af de 12 europæiske storklubber bag turneringen.

Læs mere om den her:

* Turneringen inkluderer seks klubber fra Premier League, der tæller Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea og Tottenham.

* Fra Spanien deltager klubberne Real Madrid, Barcelona og Atlético Madrid.

* De italienske klubber Inter Milan, Juventus og AC Milan er også med om bord.

* Klubberne søger yderligere tre storklubber, der vil slutte sig til de stiftende klubber.

* Turneringen skal have i alt 20 hold. De sidste fem hold skal kvalificere sig for at være med.

* Kampene skal spilles midt på ugen, så holdene fortsat kan spille i deres hjemlige ligaer.

* Ligaen skal efter planen starte i august, hvor holdene bliver delt ind i to grupper med hver ti hold, der alle møder hinanden ude og hjemme.

* De tre bedste hold i hver gruppe går videre til kvartfinalerne, mens fjerde- og femtepladsen spiller om de to sidste kvartfinalepladser.

* De stiftende klubber får udbetalt et engangsbeløb på 3,5 milliarder euro til at støtte infrastrukturplaner og modregne omkostninger i forbindelse med pandemien. Beløbet svarer til cirka 26 milliarder danske kroner.

* Der er desuden planer om en Super League for kvinder.

* Florentino Pérez, der er præsident i Real Madrid, bliver formand for Super League.

* Joel Glazer, der er bestyrelsesformand for Manchester United, og Andrea Agnelli, der er bestyrelsesformand for Juventus, bliver næstformænd for Super League.

Kilder: Reuters, AFP

»Det er en gennemført dårlig idé af flere grunde. Blandt andet fordi fodbold er drømme. Det kan ikke nytte noget, at man laver en lukket liga, hvor klubbernes eneste formål er at tjene penge. Det udelukker det fællesskab, fodbold er, og det er et grundlæggende angreb på den europæiske fodboldstruktur,« siger han til mediet.

Bag den nye turnering står 12 klubber, heriblandt Manchester City, Real Madrid og Inter. Uefa fordømte allerede inden offentliggørelsen turneringen og advarede om, at spillere, der deltager i turneringen, kan blive udelukket fra landsholdsturneringer.

BRANCHENYT
Læs også