Erhverv

Vestas: CIP-fond når loftet på 7 mia. euro

Med 7 mia. euro i forpligtelser, er Copenhagen Infrastructure IV-fonden den største dedikerede vedvarende energifond på globalt plan for investeringer i nye infrastrukturprojekter inden for vedvarende energi. Foto: Reuters/Phil Noble

Copenhagen Infrastructure Partners, hvori Vestas ejer 25 pct., har lukket sin Copenhagen Infrastructure IV-fond ved loftet på 7 mia. euro – svarende til mere end 52 mia. kr., hvilket sker ét år efter starten på finansieringen.

Det skriver Copenhagen Infrastructure Partners, CIP, der pointerer, at 50 pct. af tilsagnene kommer fra nye investorer, mens de resterende 50 pct. er fra eksisterende investorer i sine Copenhagen Infrastructure-fonde.

Med 7 mia. euro i forpligtelser, er Copenhagen Infrastructure IV-fonden den største dedikerede vedvarende energifond på globalt plan for investeringer i nye infrastrukturprojekter inden for vedvarende energi.

Fonden ventes at investere i nye vedvarende energiinfrastrukturprojekter med samlede anlægsinvesteringer på mere end 14 mia. euro.

I omegnen af en tredjedel af fonden er allerede forpligtet til investeringer, og fonden ventes at være fuldt forpligtet inden for 2-3 år.

Copenhagen Infrastructure IV-fonden vil investere i teknologier såsom hav- og landvindenergi, solenergi, energitransmission, energiopbevaring og affald-til-energi i lavrisiko OECD-lande i Vesteuropa, Nordamerika samt udviklede lande i Asien samt Australien.

Efter at CIP har lukket for forpligtelser til fonden, har selskabet nu syv fonde under forvaltning med samlede forpligtelser på cirka 15 mia. euro.

Vestas meddelte i midten af december 2020, at det køber 25 pct. af Copenhagen Infrastructure Partners moderselskab for 500 mio. euro.

BRANCHENYT
Læs også