Erhverv

Tysk onlinegigant med Anders Holch Povlsen som en af aktionærerne buldrer frem

Tyske Zalando er kommet så stærkt fra land i 2021, at selskabet allerede nu kan meddele markedet, at første kvartal lander over forventningerne i markedet.

Anders Holch Povlsen er en del af ejerskredsen i den tyske onlinekæmpe Zalando. Foto: Arkiv.

Den tyske onlinekæmpe Zalando, der har Anders Holch Povlsen i ejerkredsen, brager frem midt i coronakrisen og forventer snart at præsentere resultater over markedets forventninger.

Det oplyser Zalando i en meddelelse.

»Den vellykkede gennemførelse af vores platformstrategi tillod os at betjene endnu flere kunder og skabe muligheder for endnu flere partnere midt i et udfordrende miljø for den europæiske modebranche,« udtaler David Schröder, finansdirektør i Zalando, i en forberedt kommentar.

Zalando er den mest brugte nethandelsbutik blandt danskerne, og tilbage i marts 2021 opjusterede selskabet forventningerne.

På den baggrund venter selskabet at kunne vokse med 27-32 pct. og runde en bruttohandelsomsætning på 13,6-14,1 mia euro i 2021, altså lige over 100 mia. danske kroner.

Zalando forventer i årets første tre måneder at øge bruttohandelsomsætningen med mere end 50 pct. til mellem 3,13 mia. euro og 3,17 mia. euro.

Nettoomsætningen forventes at lande på mellem 2,22 mia. euro og 2,26 mia. euro, svarende til en stigning på mellem 46 og 48 pct. sammenlignet med samme periode det seneste år.

Selskabet rapporterer driftsindtjening under termen justeret EBIT, og det tal ventes at lande på 80-100 mio. euro i årets første tre måneder mod et underskud på knap 100 mio. euro sammenlignet med samme periode det seneste år.

Zalando offentliggør resultatet for første kvartal 2021 den 6. maj 2021. Det seneste år er aktien steget med mere end 100 pct., selvom den faktisk er faldet med et par pct., hvis man kun kigger på 2021.

BRANCHENYT
Læs også