Erhverv

Danmark stiller 55.000 AstraZeneca-doser til rådighed for Slesvig-Holsten

Regeringen har ifølge en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet besluttet at stille 55.000 doser af AstraZeneca vaccinen til rådighed for grænseregionen Slesvig-Holsten som udlån.

AstraZeneca-vaccinen er i øjeblikket en del af det danske vaccinationsprogram. Foto: Arkiv.

Regeringen har besluttet at låne 55.000 doser af den omdiskuterede AstraZeneca-vaccine ud til Slesvig-Holsten. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Det er sket efter anmodning fra Slesvig-Holstens ministerpræsident.

Vaccinedoserne vil ifølge pressemeddelelsen blive leveret tilbage efter en aftalt tidsramme, der dog ikke er nærmere specificeret. De nærmere detaljer om udlånet vil blive aftalt mellem Statens Serum Institut og de relevante myndigheder i Kiel.

Danmark valgte den 14. april at stoppe brugen af AstraZeneca-vaccinen.

Det skyldtes en meget sjælden sammenhæng mellem vaccinen og de alvorlige og i nogle tilfælde dødelige blodpropper, som er konstateret i flere lande, oplyste sundhedsmyndighederne ved den lejlighed.

Beslutningen blev truffet ud af fra en vurdering af, at der er en god kontrol med coronapandemien i Danmark, og at vi i øvrigt har andre tilgængelige vacciner, lød rationalet fra Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.

Regeringen understreger i pressemeddelelsen fra Udenrigsministeriet, at den endnu ikke har besluttet sig for, hvad der skal med de øvrige indkøbte AstraZeneca vacciner, som Danmark ligger inde med.

BRANCHENYT
Læs også