Erhverv

Coronatests har givet Falck medvind - har landet millionoverskud

Redningskoncernen er gået markant frem på bundlinjen i årets første kvartal.

Foto: PR/Carsten Snejbjerg

Mens store dele af samfundet var lukket ned i årets første måneder, har man i Falck haft travlt. Det kan ses på både top- og bundlinje i det regnskab for første kvartal, som redningskoncernen har offentliggjort onsdag morgen.

Omsætningen er steget med 2,3 pct. til 3.404 mio. kr., driftsresultatet før særlige poster er gået frem med mere end 200 pct. til 339 mio. kr., og resultatet efter skat er buldret frem med mere end 800 pct., så det landede på 273 mio. kr.

»Falck har leveret et stærkt resultat for første kvartal. Øgede aktiviteter i kombination med et lavere omkostningsniveau giver et godt fundament for den videre udvikling af Falck,« udtaler Jakob Riis, der er adm. direktør i Falck, i forbindelse med regnskabet.

Coronakrisen har bidraget positivt til udviklingen i Falck, der har været med at teste for corona i den danske befolkning. Det førte til, at omsætningen i divisionen emergency response, som forretningsområderne ambulance og brand er en del af, steg med 25 pct. sammenlignet med samme periode i fjor.

»Covid-19 tests i Danmark har været en stor og krævende opgave, som samtidigt har været helt essentiel i forbindelse med en hurtigere genåbning af det danske samfund. Testaktiviteterne har bidraget med cirka en tredjedel af driftsresultatet i kvartalet,« siger Jakob Riis.

Derudover har en øget aktivitet i Sverige samt en ny ambulancekontrakt i Tyskland også bidraget positivt til omsætningen. Omvendt har Falck oplevet et lavere aktivitetsniveau i Spanien og USA.

Falck tabte fra den 1. februar i år et offentligt udbud om såkaldte hurtigtests. Men redningskoncernen blev efter kort tid tildelt kontrakten igen i tre af fem regioner. Ved udgangen af første kvartal havde Falck 186 teststeder, 200 mobile enheder og ansat ca. 2.000 nye medarbejdere.

»Etableringen af et test-setup for tre regioner, skoler, virksomheder og ved landets grænser har været en krævende opgave. Jeg er stolt af den indsats vores medarbejdere har leveret, og at de ved at teste med høj kvalitet i stor skala har bidraget til indsatsen mod pandemien og en hurtigere genåbning af Danmark,« siger Jakob Riis.

Udviklingen i første kvartal har fået Falck til at hæve forventningerne til hele året. Nu venter redningskoncernen en omsætning i niveauet 13 til 14 mia. kr. og et driftsresultat før særlige poster på 1-1,1 mia. kr. Tidligere lød forventningerne på en omsætning på 11-12 mia. kr. og et driftsresultat på 650-750 mio. kr.

Læs også