Serier

»Begyndelsen på bedre tider«: Genåbningen set fra en bar i Aarhus

Allerede fra den tidlige morgenstund var der gæster, som trodsede vækkeur, coronapas og reservationskrav for at få en fadøl.

Corona rammer verden
Der var stor interesse for at tage del i genåbningen. Foto: Marie Ravn

Ølbaren Åben Aarhus serverede croissanter og fadøl til de morgenfriske på dagen for genåbningen af landets barer.

Selvom der gælder krav om både coronapas og forudgående reservering, var interessen stor lige fra start.

Da indehaver Philip Hulgaard åbnede dørene klokken 7, stod de første 50 gæster klar til at komme ind.

»Vi havde ikke regnet med at se så mange. Det er en historisk dag, som de fleste vil huske. Det er fra i dag, man tænker, at det nok skal blive godt igen,« sagde en overvældet Philip Hulgaard, som hurtigt fandt ud af, at han havde købt for få croissanter til at matche antallet af gæster.

Reglerne for restauranter, caféer og barer
Med dette trin i genåbningsplanen, lempes der på restaurationsområdet. Følgende træder i kraft onsdag den 21. april:
  • Der kan serveres indendørs med krav om som gæst at kunne fremvise gyldigt coronapas, og at man har foretaget forudgående bordbestilling mindst 30 minutter før.
  • Der skal bæres mundbind, når man ikke sidder ned.
  • Der indføres indendørs arealkrav på 2 m2 for siddende servering og 4 m2, hvis »der ikke i det væsentlige siddes ned«, som det hedder i aftalen om genåbningen den 21. april.
  • Serveringsstederne må ikke holde åbent længere end til kl. 23.00, og de må åbne igen kl. 05.00. Sidste øl, drink eller vinglas skal langes henover baren senest kl. 22.00.
  • Ved udendørs servering er der ikke krav om mundbind, coronapas eller areal.

Der var dog ikke noget, der kunne forsure stemningen hos de fremmødte. To af dem var kammeraterne Nicklas Hansen og Nikolaj Storm, som bor i Hørning og går på handelsskolen i Skanderborg.

De havde taget morgentoget østpå for at nyde genåbningen et par timer, inden de skulle den anden vej igen for at deltage i en historietime omkring middag.

»Det har været kedeligt. Jeg har siddet meget derhjemme og ikke været sammen med så mange. Det bliver dejligt at komme mere ud nu,« lød det fra Nicklas Hansen.

»Man har været lidt magtesløs. Det her er første tegn på, at det vender. Det, som tidligere har åbnet, har været nødvendigt, men det her er nice to have,« supplerede Nikolaj Storm.

Tre veninder fra statskundskab var også stået tidligt op for at få en øl, inden den står på undervisning senere på dagen. De har ganske enkelt savnet at sidde på bar, fortalte de Jyllands-Posten.

»Der er ikke noget, der smager så godt som en skænket fadøl på en bar,« lød det fra Katharina Thorup Madsen, som fortsatte:

»Det her er begyndelsen på bedre tider. Jeg tror virkelig, at folk har manglet at kunne komme ud. For mig er det en befrielse at komme ud igen,« fortsatte hun.

BRANCHENYT
Læs også