Erhverv

Novo-direktør: Fedmepille skal kunne det samme som injektion

Novo Nordisk satser på at kunne levere en fedmepille, der er ligeså effektiv som ved injektion.

Martin Holst Lange får en mere og mere prominent rolle hos Novo Nordisk. For nylig blev han løftet ind i koncerndirektionen. Foto: Novo Nordisk.

Novo Nordisk har ambitioner om, at selskabets fedmepille skal levere vægttab på niveau med det, selskabet tidligere har demonstreret med molekylet semaglutid som injektion.

Det er meldingen fra Martin Holst Lange, koncerndirektør med ansvar for udvikling i Novo Nordisk.

»Injicerbar semaglutid 2.4 mg og oral semaglutid 50 mg bliver fra et effektmæssigt synspunkt udviklet til at tilbyde et sammenligneligt vægttab,« skriver han i en mail sendt via Novo Nordisks presseafdeling.

Som følge af selskabets såkaldte stilleperiode frem mod regnskabet har det ikke været muligt at få et egentligt interview.

Novo-direktøren skriver dog, at ambitionen er at udvikle en portefølje af de mest effektive behandlingsløsninger, som adresserer de forskellige behov og præferencer, folk med svær overvægt har.

Mange patienter er i dag, på tværs af sygdomsområder, ikke glade for at skulle stikke sig og foretrækker generelt lægemidler, der skal tages som piller.

Derfor må en fedmepille også forventes at kunne være attraktiv for en række patienter, hvor hvem det ikke er attraktivt at skulle stikke sig med en nål for at tabe sig.

Novo Nordisk har, modsat hvad man ser i mange studier, kun valgt én dose til fase 3-studiet, der forventes igangsat i andet halvår 2021 og vil indeholde omkring 1.000 patienter.

Det er sket, fordi Novo Nordisk har en forventning om, at en dosis på 50 mg vil give en effekt- og sikkerhedsprofil, der er sammenlignelig med den, man har set for injicerbar semaglutid 2,4 mg.

»Vores hensigt er at bygge bro mellem de nye data, vi generer for oral semaglutid 50 mg, og data fra STEP-programmet med injicerbar semaglutid 2.4 mg, så vi dermed kan gennemføre et mindre omfattende udviklingsprogram for oral semaglutid 50 mg,« skriver Martin Holst Lange.

Novo Nordisk kan på nuværende tidspunkt ikke sige, hvornår en fedmepille kan ramme markedet. Det indledes dog som nævnt i andet halvår 2021 og vil løbe over 68 uger.

»Først skal patienterne rekrutteres til studiet, og efter færdiggørelse skal data indsamles og behandles, inden vi kan sende en regulatorisk pakke til myndighederne og søge om godkendelse. Herefter skal myndighederne behandle ansøgningen, hvilket typisk tager minimum 10 måneder,« skriver Martin Holst Lange.

Læs også
Top job