Erhverv

Gamestop-topchef missede præstationsmål - får alligevel enorm farvelbonus

Selvom den snart forhenværende topchef missede præstationsmål, kommer han til at forlade Gamestop med en stor sum penge.

På billedet ses en Gamestop-butik fra Rom i Italien tilbage i slutningen af januar 2021. Foto: Alessia Pierdomenico/Bloomberg.

Gamestop-topchef George Sherman kommer til at få en fuldfed check med ud ad døren, når han senest med udgangen af juli 2021 forlader det stærkt omdiskuterede selskab.

Ifølge Reuters kommer han nemlig til at forlade Gamestop med en portion aktier, der har en værdi af intet mindre end 179 mio. dollars.

Det, selvom han for nylig måtte vinke farvel til en yderligere aktiebonus til en værdi af 98 mio. dollars. Fordi han ikke nåede sine præstationsbaserede mål.

»Investorer kan lide belønning, der relaterer sig til performance og har hårde og på forhånd veldefinerede finansielle mål, som direktører skal nå for at tjene det, i modsætning til tidsbaserede aktier, hvor de bare skal være der i lang nok tid for at få dem,« siger Eric Hoffmann, VP i Farient Advisors, der er specialiseret i aflønning.

George Sherman har i øvrigt kun været topchef for Gamestop siden april 2019.

»Selskabet er langt stærkere i dag, end da han kom til. På et personligt plan vil jeg også gerne takke George for at forme vigtige partnerskaber med nye direktører, som er kommet til Gamestop over de seneste måneder,« udtalte bestyrelsesformand i Gamestop, Ryan Cohen, i forbindelse med annonceringen af topchefens afgang.

BRANCHENYT
Læs også