Erhverv

Privatinvestoren ”Brølende Killing” kan fredag hive 30 millioner hjem på Gamestop

Gamestop-investorer får mere end 30 mio. kr. ind på kontoen i dag, hvor et særdeles vellykket væddemål går hjem.

En GameStop-forretning i Rom i januar 2021. Foto: Bloomberg photo by Alessia Pierdomenico/Bloomberg

Amerikanske Keith Gill, der er den mest kendte privatinvestor i Gamestop, kan hive mere end 7 mio. dollar hjem fredag, hvor en klump aktieoptioner udløber.

Gill, der er kendt som ’Roaring Kitty’ på Youtube og ’DeepF--------Value’ på Reddits fora Wallstreetbets, købte 500 Gamestop call-optioner i starten af året. Gill betalte 10.000 dollar for optionerne, der giver ham lov til at købe 50.000 Gamestop-aktier til 12 dollar pr. styk. Det skriver CNBC.

Det har været en særdeles indbringende forretning. Selvom Gamestop har mistet halvdelen af sin værdi siden toppen i februar - hvor detailinvestorer lavede et stormløb på aktien og hedgefonde brændte fingrene - handler Gamestop i kurs 154.

Det er er stigning på næsten 3.000 pct. på et år til trods for, at der fundamentalt set ikke er sket det store med detailkæden. Den sælger således fortsat fysiske computer- og konsolspil, hvilket i årevis har været under pres, fordi spillene i stigende grad downloades.

Han har selv lagt et lille videoopslag på Twitter i dag, der næsten kun kan tolkes som et udtryk for at have sejret.

Længe inden Gamestop var på ret manges radar, offentliggjorde Gill sine analyser af detailkæden på Youtube og Reddit, hvor han med fundamentale redskaber beskrev, hvordan kæden var undervurderet.

Det mest opsigtsvækkende er nok egentlig ikke, at Gill fik ret i sin analyse, men at han trods de voldsomme stigninger ikke tog gevinsten hjem. De optioner, der udløber i dag, har han hver eneste dag kunnet sælge.

Den 1. april lagde han en post, GME Yolo (You Only Live Once, red.) Update, på Reddit. Her fremgik det, at han havde lavet et afkast på 87.000 pct. på de Gamestop-optioner, han købte i starten af året.

Selvom Gills væddemål har gjort ham hovedrig, har mange eksperter advaret privatinvestorer om, at de ikke bør forsøge at imitere den nu verdenskendte privatinvestor. Optioner er gearede væddemål, og investorerne har det med at tabe penge på dem.

BRANCHENYT
Læs også