Erhverv

Topchef for HBO-ejer: De bedste dage ligger foran os

Topchef i AT&T ser trods den stigende konkurrence på ingen måder dystert på fremtiden for streamningtjenesten HBO.

Streamingtjeneste HBO halter fortsat langt efter både Netflix og Disney+, når det handler om evnen til at kapre abonnenter. Foto: Arkiv.

Mens kampen om seernes opmærksomhed hele tiden stiger og stiger, slår streamingstjenesten HBO’s ejer nu fast, at fremtiden tegner mere end lys.

Det sker i et interview med CNBC.

»Jeg tror faktisk på, at de bedste tider ligger forude for os. De er ikke bag os,« siger John Stankey, adm. direktør i AT&T, der bl.a. ejer HBO.

HBO lykkedes i årets første tre måneder med at få lagt yderligere 2,7 mio. amerikanske brugere til tjenesterne HBO og HBO Max, hvilket har bragt totalen op på 44,2 mio. abonnenter i USA og knap 64 mio. på verdensplan.

Netflix har til sammenligning 208 mio. abonnenter verden over, mens Disney+ allerede i marts 2021 passerede 100 mio.-mærket bare 16 måneder efter den første lancering.

Topchefen mener nemlig ikke, at konkurrenternes forspring nødvendigvis ødelægger så meget.

»Vi forventer, at i hvert fald to tredjedele af de amerikanske husholdninger har et ønske om at have mere end én streamingtjeneste. Netflix er et yderst solidt produkt, og jeg er sikker på, at mange vil vælge at have det, og vi vil gerne have, at HBO bliver et af de øvrige produkter,« siger han til CNBC.

Streamningtjenesterne oplevede et voldsomt boom i begyndelsen af 2020, hvor ikke mindst Netflix havde held og dygtighed til at få hele 16 mio. nye abonnenter i folden alene i de første tre måneder af 2020. Til sammenligning lykkedes det Netflix at tiltrække 4 mio. nye abonnenter i første kvartal 2021.

BRANCHENYT
Læs også