Erhverv

Kåre Schultz får stor lønstigning i Teva

Den danske topchef i israelske Teva har fået en ganske solid lønstigning i 2020.

Kåre Schultz var før Teva topchef i danske Lundbeck. Foto: Charlotte de la Fuente

Kåre Schultz har lagt en pæn sum penge oven i sin i forvejen ganske store hyre som topchef for det israelske medicinalselskab Teva.

Ifølge branchemediet Endpoints News fik han tildelt aktier til en værdi af 4 mio. dollars mere i 2020 sammenlignet med året før, hvilket bragte den danske topchefs årsløn i 2020 op på 15,7 mio. dollars, svarende til 97 mio. kr.

Trods den store lønstigning er han fortsat langt fra det, han kunne hive hjem for 2018, hvor de 20 mio. dollars, han fik for at sige ja tak til jobbet, sikrede ham en årsløn på hele 32,5 mio. dollars.

Kåre Schultz stod før jobbet i Teva i spidsen for det danske medicinalselskab Lundbeck, mens han tidligere bl.a. har været vice adm. direktør i Novo Nordisk, som han i sin tid forlod for kort tid efter at blive præsenteret som adm. direktør i Lundbeck.

Selvom den danske topchef har fået bred anerkendelse for sit arbejde i Israel, har Teva fortsat massive udfordringer.

Det gælder ikke mindst for selskabets økonomi og vigende aktiekurs, der har lidt under en retssag, som en række amerikanske stater har rejst mod Teva og andre medicinalselskaber for salget af smertestillende medicin, såkaldte opioider.

Men gælden er under Kåre Schultz’ ledelse blev barberet ned med mere end 50 mia. kr. fra de oprindelige 200 mia. kr., da han overtog.

Og Teva markerer sig i disse tider positivt over for israelerne på en helt ny front, da selskabet er ansvarlig for distributionen af coronavacciner i landet.

»Der har været en debat i lang tid i Europa om det her med, at man skal presse prisen på medicin længst muligt ned. Det er meget forståeligt, men man må bare forstå, at der altid er en sammenhæng mellem pris og leveringssikkerhed. Og Israel har så valgt at sætte leveringssikkerheden højst. Hvor EU måske har skelet lidt mere til prisen,« sagde Kåre Schultz i begyndelsen af året.

Læs også
Top job