Erhverv

Bestyrelsesmedlem forlader JP/Politikens Hus i forbindelse med formandsafgang

Den forestående formandsafgang får nu erhvervsmanden Anders Byriel til at ville forlade bestyrelsesjobbet i mediehuset.

JP/Politikens Hus skal på jagt efter nyt bestyrelsesmedlem, når formand Lars Munch forlader mediehuset. Bestyrelsesmedlemmet Anders Byriel smutter nemlig også. Foto: Arkiv.

Uroen ulmer i toppen af den danske mediekæmpe JP/Politikens Hus.

Først blev bestyrelsesformand Lars Munch tvunget til at trække sig fra posten næste år, og nu vil erhvervsmanden Anders Byriel følge med ham ud ad døren.

Det skriver Ekstra Bladet.

»Jeg har sagt, at jeg ikke genopstiller. Så jeg træder af næste år sammen med Lars Munch. Medmindre de vil have mig ud tidligere, siger Anders Byriel til mediet.

Han fortæller, at han - hvis Lars Munch havde fortsat - selv ville have overvejet at fortsætte.

JP/Politikens Hus er ejet af Jyllands-Postens Fond og Politiken-Fonden, og det er Jyllands-Postens Fond med Jørgen Ejbøl i spidsen, der har krævet udskiftning på formandsposten til næste år.

Ny mand på den post bliver Peter Bartram, der blev valgt ind i Jyllands-Postens Fond i 2007 og vendte tilbage som næstformand til JP/Politikens Hus i 2017, efter at han havde holdt en pause fra bestyrelsesarbejdet i mediekoncernen som følge af jobbet som forsvarschef.

»Vi har gennem de senere år foretaget et generationsskifte i hele koncernen på næsten alle ledende poster og er også begyndt på en udskiftning i bestyrelsen. Det er her, Lars Munch kommer ind i billedet, fordi vi synes, at generationsskiftet også skal omfatte formanden,« har Jørgen Ejbøl forklaret til MediaWatch.

BRANCHENYT
Læs også