Serier

Virksomheder venter rentesmæk på indlån

Negative renter
De fleste banker har indtil nu taget omkring 0,5 pct. i rente for indlån fra erhvervskunder, svarende til den rente som bankerne betaler for at have penge stående i Nationalbanken. Foto: Nationalbanken

Sidste år betalte danske selskaber 1,6 mia. kr. for indlån i bankerne. Nu frygter erhvervslivet, at bankerne vil kræve endnu mere.

Det skriver dagbladet Børsen.

Bankernes negative renter på indlån for erhvervskunder kritiseres af SMV Danmarks topchef, Jakob Brandt, der siger til Børsen, at der nu er tale om renteudgifter, "som man virkelig kan mærke."

De fleste banker har indtil nu taget omkring 0,5 pct. i rente for indlån fra erhvervskunder, svarende til den rente som bankerne betaler for at have penge stående i Nationalbanken.

Nordea har nu hævet renten til 1,25 pct. mod tidligere at tage 0,75 pct. i rente.

Andreas Haulund Vollesen, der er bankanalytiker i Jyske Bank, venter, at flere banker vil følge i Nordeas fodspor.

Timingen for at øge renten på indlån er ifølge SMV Danmarks topchef "ualmindeligt uheldig og decideret usympatisk", siger han til Børsen.

Han bakkes op af Tore Stramer, der er cheføkonom i Dansk Erhverv.

- De negative renter vil øge omkostningerne, på et tidspunkt hvor mange virksomheder slikker sårene efter coronakrisen, skriver han i en mail til Børsen.

- Jeg håber derfor også, at bankerne vil holde igen, ikke mindst med tanke på at markedsrenterne jo ellers har svag pil opad i øjeblikket, fortsætter han.

Bankernes brancheorganisation, Finans Danmark, forsvarer de negative renter med, at bankerne selv længe har været presset af rentemiljøet, der ventes at hænge ved "en rum tid endnu."

BRANCHENYT
Læs også