Erhverv

Søren Skou efter Mette Frederiksens klimatale: 2020’erne skal være handlingens årti

Ifølge Mærsk-topchef er man langt foran de oprindelige planer med nyt skibdsbrændstof.

Søren Skou, adm. direktør i A.P. Møller-Mærsk. Foto: Mærsk

Det er nu, der skal handles, og vi er godt i gang med det. Nogenlunde sådan lyder meldingen fra Mærks-topchef Søren Skou, efter at statsminister Mette Frederiksen foran verdens stats- og regeringsledere på Leaders Summit fremhævede selskabets arbejde med at skabe en CO2-neutral flåde

»Hvis vi skal løse shippingindustriens andel af klimaudfordringene i tide, så skal 2020’erne være handlingens årti. Som global frontløber er vi derfor glade for at bakke op om regeringens ambitiøse danske klimamålsætninger for Det Blå Danmark, og vi ser et positivt momentum netop nu,« udtaler Søren Skou, adm. direktør i Mærsk, i en skriftlig kommentar.

Han fortæller, at selskabet investerer massivt i at finde fremtidens brændstoffer.

»Ambitionen er, at vi har vores første metanoldrevne skib på vandet i 2023, hvilket er syv år tidligere, end vi oprindeligt forventede,« udtaler han.

Hos DI kalder adm. direktør Lars Sandahl Mette Frederiksens tale for både god og stærk.

»Statsministeren satte retningen for de øvrige ledere på klimatopmødet. Der er brug for store investeringer i vedvarende energi, hvis vi skal nå klimamålene. Næste skridt er at omdanne vedvarende energi til bæredygtige brændstoffer til skibe, fly og lastbiler. Hun fik gjort det klart, at det er derfor, vi vil investere i energiøer, som kan opsamle meget store mængder vindenergi,« udtaler Lars Sandahl i en skriftlig kommentar.

Ifølge DI-direktøren er det et skulderklap til Danmark og statsminister Mette Frederiksen at blive inviteret til at deltage i den amerikanske præsident, Joe Bidens, klimatopmøde.

Det vidner ifølge Lars Sandahl om den opmærksomhed og respekt, der er om den ambitiøse danske klimaindsats og landets mange energieffektive og bæredygtige løsninger.

BRANCHENYT
Læs også