Erhverv

Donkey Republic har millionunderskud igen i år

Man holder humøret og forventningerne høje hos cykelfirmaet Donkey Republic til trods for endnu et år med underskud.

Letvægtscyklerne er at finde i både danske og andre europæiske storbyer.. Foto: Tanja Carstens Lund

De orange leje»æsler« er efterhånden velkendte i bybilledet, men her seks år efter stiftelsen, er de stadig en underskudsforretning.

Igen i år er der nemlig røde tal i regnskabet hos det danske cykelfirma Donkey Republic, men ledelsen er optimistisk omkring den fremtidige vækst, forklarer man i regnskabsberetningen.

Donkey Republic Holding gik ud af 2020 med et underskud på 3,4 mio. kr., fremgår det af seneste regnskab. Det er næsten en fordobling af underskuddet fra 2019, som lød på 1,7 mio. kr.

»Vores forventninger for 2021 er, at vi kan fortsætte med at vokse både vores egen og vores partnernetværk og opnå et betydeligt bedre resultat end i 2020,« skriver ledelsen og tilføjer:

»COVID er dog fortsat den største usikkerhed for forretningen på kort sigt.«

Donkey Republic blev stiftet i 2014 af Erdem Ovacik, der i dag er adm. direktør. Virksomhedens koncept er, at man gennem en app kan finde og leje orange cykler i nærheden. Aktuelt er der i omegnen af 13.000 »æsler«, som er fordelt på 60 forskellige byer i 14 europæiske lande.

Donkey Republic forventer, at markedet for delecykler vil vokse mellem 15-20 pct. årligt de kommende fem år. Deraf har virksomheden en ambition om, at der i 2024 skal være placeret 50.000 donkey-cykler rundt omkring i Europa.

Tidligere på ugen annoncerede virksomheden, at man ville børsnoteres på Nasdaq First North-børsen i København, og at målet ligeledes fremadrettet er at anskaffe 100 mio. kr., som skal bruges til at investere i nye markeder og fremtidens cykelturisme.

Læs også
Top job