Erhverv

Forsikringsselskab vil dække coronasyge på rejser - også til røde lande

Topdanmark har besluttet sig for nu også at dække rejsende, der bliver syge med corona. Og det uanset, hvilket land, de rejser til.

Topdanmark er et af de første forsikringsselskaber, der beslutter sig for at udbyde rejseforsikring, der også dækker coronasmitte.

Udbruddet af covid-19 har stukket en kæp i hjulet på mange danskeres ferieplaner, både i år og sidste år. Udenrigsministeriets anbefalinger og frygten for at blive syg på rejse, har holdt mange hjemme - bl.a. også fordi, at flere rejseforsikringer indtil nu ikke har ville dække, hvis rejsende blev syge med covid-19, når de rejste til lande mod Udenrigsministeriets anbefaling.

Det ændrer sig imidlertid nu.

Forsikringsselskabet Topdanmark annoncerer i en pressemeddelelse, at kunder hos selskabet fremover vil få dækket udgifter til f.eks. lægebehandling og feriekompensations, hvis de bliver smittet med corona på ferie. Og det er altså uanset hvilket land, man vælger at rejse til, lyder det fra selskabet.

»Vi opfordrer altid vores kunder til at følge Udenrigsministeriets rejsevejledning, som også er fundamentet for dækningen på vores rejseforsikring. Men vi ønsker i denne særlige situation at sikre, at vores kunder ikke risikerer at stå uden dækning, hvis de alligevel vælger at tage af sted. Der kan være mange årsager til, at man vælger at rejse,« siger Carsten Elmose, privatdirektør i Topdanmark, i pressemeddelelsen.

Beslutningen falder selskabet ganske naturligt, givet den situation, verden lige nu befinder sig i, forklarer han:

»Covid-19 har nu påvirket vores hverdag og liv i snart halvandet år, og vi står i en situation, hvor sygdommen og smitterisikoen er ved at blive vilkår, vi skal lære at leve med. Derfor har vi også valgt at ændre praksis, så vores kunder ikke risikerer at komme i klemme, hvis de bliver syge på ferien.«

Rent praktisk kommer det til at foregå således, at rejsende vil skulle kunne fremvise en positiv PCR-test for at få dækket f.eks. aflysninger, hjemrejse eller lægehjælp.

BRANCHENYT
Læs også