Erhverv

Lars Seiers store satsning: Lige nu »dumper der en mail ind hvert tiende minut«

Lars Seier Christensens største satsning siden Saxo Bank har i årets første fire måneder hentet over 200 mio. kr.

Lars Seier Christensens blockchain-projekt Concordium forventes snart at blive lanceret.

Det er blevet kaldt den største satsning, Lars Seier Christensen har lavet, siden han opbyggede Saxo Bank.

Blockchain-projektet Concordium, som har været undervejs i flere år og nu er på nippet til at blive lanceret.

Finans har tidligere i 2020 fortalt, at Lars Seier havde rejst over 100 mio. kr. til projektet i år. Nu kan Berlingske fortælle, at der i årets første fire måneder hidtil er investeret 220 mio. kr. i Concordium.

Blockchain
  • Er blevet kaldt det nye internet
  • Teknologien er grundlaget for, at der kan handles med kryptovalutaer som bitcoin eller etherum
  • Blockchain kan dog også bruges til meget andet
  • Heriblandt gør teknologien det umuligt at kopiere og ændre i dokumenter sendt mellem parter, som det ellers er muligt at gøre i visse dokumenttyper som word eller excel
  • Derudover kan pengetransaktioner ske uden om mellemmænd og direkte gennem blockchainen
  • En blockchain er grundlæggende set en liste med information, som er delt i et netværk af computere
  • Alle computerne har listen. Listen er offentlig, og der er fuld gennemsigtighed

  • Når listen ændres, for eksempel når en ny handel bliver foretaget, kommer der en ny blok på med den nyeste information. Den blok godkendes af alle på netværket

  • Det muliggør udveksling af unikke informationer, altså værdier, mellem to parter, uden det behøver gå igennem en trediepart, for eksempel en bank

  • Det betyder, at systemet i høj grad er sikret mod hacking og manipulation, fordi alle kan følge hele historikken i kæden

Kilde: Videnskab.dk

Pengene kommer fra professionelle investorer, og de investerer alt fra »et par hundrede tusinde og op til 10 mio. kr.«, fortæller Lars Seier Christensen.

»Mange af pengene er faktisk kommet af sig selv. I øjeblikket dumper der en mail ind hvert tiende minut fra folk, der gerne vil være med. Det har været meget under radaren, fordi vi selv vil vente med at være mere offensive til et senere tidspunkt, hvor vi er børsnoteret,« siger han til Berlingske.

Værdiansættelsen af Concordium er nu på 8,9 mia. kr.

Kapitalrejsningen i Concordium sker op til, at blockchainen i juni forventes lanceret bredt. Den vil gøre det muligt at indgå komplicerede kontrakter og overføre store beløb uden mæglere, advokater, bankfolk og alskens andre tredjeparter.

Målet er skabe en verdensudbredt platform for betalingstransaktioner uden behov for alle de fordyrende mellemled.

Blockchain-teknologien forsøger essentielt set at skabe fuldstændigt transparente transaktioner mellem to parter, så de både slipper for dyre tredjeparter og får nemmere ved at komme fusk med varerne til livs.

Concordium satser på at bevæge sig fra testnettet til internettet i juni og vil herefter notere sin digitale valuta, GTU, på en kryptobørs.

»Vi skal bruge pengene til at færdigudvikle og markedsføre blockchainen. Samtidig handler det om at brede ejerskabet over den så meget ud som muligt,« sagde adm. direktør Lone Fønss Schrøder i marts til Finans.

Hun har tidligere kunnet præsentere et samarbejde mellem Concordium og Volvo-ejeren Geely Group, som også er aktionær i Saxo Bank.

Mens non profit-organisationen Concordium Foundation har sæde i Schweiz, hvor Lars Seier Christensen og Lone Fønss Schrøder har hjemme, foregår det meste af udviklingen på Concordium Blockchain Research Centre - kaldet Cobra - ved Aarhus Universitet under ledelse af de anerkendte kryptoforskere Torben Pedersen, Ivan Damgård og Jesper Buus Nielsen.

Arbejdet begyndte for alvor i 2018 og har afstedkommet en blockchain, der i modsætning til kendte forgængere som bitcoin og ethereum samarbejder med etablerede finansmyndigheder.

Læs også
Top job