Erhverv

Har Karsten Ree som hovedaktionær: eTilbudsavis leverer rekordregnskab

Salget af dagligvarer steg markant sidste år. Usikkerhed om fremtiden og påpasselighed med privatøkonomien fik mange til at søge efter skarpe tilbud.

Morten Bo Rønsholdt blev i januar 2021 alene om rollen som adm. direktør i Tjek. Foto: Tjek

Tilbudshajerne gik til makronerne sidste år. Det oplevede virksomheden Tjek ved, at antallet af søgninger på tilbudsappen eTilbudsavis steg med over 30 pct.

I 2020 blev der ikke kun sat søgerekord i appens 12-årige levetid. Det samme gjaldt virksomhedens omsætning, som blev den bedste nogensinde trods coronakrisen.

»Vi har været gode til at fastholde vores kunder. Flere af kunderne var tvunget til at holde lukket, men fortsatte med click and collect, herunder at markedsføre sig på eTilbudsavis. Samtidigt brugte vi sidste år på at ændre vores infrastruktur og forbedre vores app,« siger Morten Bo Rønsholdt, adm. direktør i Tjek.

Tjek blev stiftet af Morten Bo Rønsholdt og Christian Rygaard Birch i 2009. Indtil januar 2021 var de begge en del af direktionen, men i dag sidder Morten Bo Rønsholdt alene i førersædet, da hans tidligere forretningspartner ønskede mere tid til familien. Christian Rygaard Birch er dog stadig en del af bestyrelsen.

Tjek
  • Virksomhed hedder Tjek, men tilbudsavis-appen hedder eTilbudsavis.

  • Blev stiftet af Christian Birch og Morten Bo Rønsholdt i 2009.
  • I stedet for bare at vise aviserne i pdf-format, er det muligt at søge efter produkter og lave sine egne indkøbslister på tværs af de forskellige butikker.
  • Forretningsmodellen går ud på, at de forskellige annoncører betaler Tjek for de læsere af tilbudsaviser og kliks på tilbud, som de får via appen.
  • Har 39 fuldtidsansatte og hovedkontor på Christianshavn i København.
  • Befinder sig på nuværende tidspunkt i Danmark, Norge, Sverige og Polen.
  • Har over 600.000 brugere ugentligt og over en mio. månedlige brugere i Skandinavien

»Hvis der skulle være et godt tidspunkt for Christians fratrædelse, skulle det være nu og ikke for seks år siden, Jeg laver stadig de samme ting, men har fået flere ansvarsområder, og det tvinger mig til at uddelegere noget mere,« siger Morten Bo Rønsholdt.

Virksomheden har positive forventninger til 2021. Sidste år lancerede den dataproduktet Insights by Tjek, som anonymt undersøger, hvad folk gerne vil spare penge på. Det nye produkt er til stor gavn for virksomhederne, som nu har fået et værktøj, der giver dem bedre indblik i, hvad kunderne vil have.

Den største aktionær i Tjek A/S er erhvervsmanden Karsten Ree, som har en ejerandel på 25-33,33 pct. Sønnen Christian Ree er også med i virksomheden som formand for bestyrelsen.

Læs også
Top job