Erhverv

Ugens optur: Topchef Jens Bjørn Andersen katapulterer DSV Panalpina op i verdenseliten med nyt milliardopkøb

DSV’s ledelse med Jens Bjørn Andersen og Jens Lund i spidsen er endnu engang lykkedes med et stort milliardopkøb af et af verdens største logistikselskaber. En handel, der har en værdi på ca. 26 mia. kr. og omfatter 17.000 medarbejdere.

»Vores to grupper af virksomheder deler allerede en kultur af iværksætteri og lokalt ejerskab, og vi ser frem til at byde GIL's talentfulde personale velkommen til DSV,« sagde Jens Bjørn Andersen i forbindelse med købet af Agilitys Global Integrated Logistics. Foto: Lars Krabbe

Ugens opture:

Jens Bjørn Andersen, topchef i DSV Panalpina

Så lynede DSV Panalpina igen med endnu et kæmpe milliardopkøb. Det kom nærmest ud af det blå og understregede pointen om, at der ikke er megen krisestemning at spore i hovedsædet i Hedehusene. Tværtimod går det over stok og sten for transportkæmpen, der med købet af kuwaitiske Agilitys Global Integrated Logistics ikke blot kan glæde sig over, at forretningens omfang med ét slag vokser med 25 mia. kr. Transportkæmpen med Jens Bjørn Andersen i spidsen er nu også katapulteret op som verdens tredjestørste logistikaktør.

Søren Skou, topchef i A.P. Møller-Mærsk

Også Mærsk-topchef Søren Skou må unægtelig have haft en god uge. Mandag aften kunne han servere en gigantisk opjustering af forventningerne til 2021. Driftsresultatet ventes nu at blive forbedret med næsten 28 mia. kr. i år som følge af, at fragtraterne er eksploderet under pandemien. De gode tider har også forplantet sig til Mærsks aktiekurs, der er steget med næsten 150 pct. det seneste års tid.

Ugens nedture:

Mads Nipper, topchef i Ørsted

Ørsted plejer at levere pletfrie regnskaber på stribe, men torsdag mødte topchef Mads Nipper investorerne med kedeligt kvartalsnyt. Der er nemlig opstået en teknisk fejl i en stribe af Ørsteds havmølleparker. Store sten, der stabiliserer møllernes fundament under havet, er kommet i karambolage med møllernes strømtransporterende kabler, og den ballade ventes at koste Ørsted 3 mia. kr. at få vendt.

Morten Bentzen, adm. direktør i Fitness World Group

Det er noget af en uriaspost, som den tidligere Telia-direktør Morten Bentzen overtog, da han kom til som ny topchef hos kriseramte Fitness World ved årsskiftet. Da havde hele tre direktører allerede været igennem svingdøren på under et år, og regnskabet for 2020 gav en forklaring på den store tumult. Salget faldt med en tredjedel, og fitnesskæden har nu tabt over 400 mio. kr. de seneste par år.

BRANCHENYT
Læs også